Komorni cikel 2017/2018
MATE BEKAVAC, klarinet; GODALNI KVARTET AKADEMIJE KRONBERG
Cena vstopnice
8,00 - 14,00 €
Pošlji prijatelju

2. koncert Komornega cikla

torek, 14. 11. 2017, ob 19:30,
Dvorana Union, za red KOMORNI CIKEL in IZVEN

Mate Bekavac, klarinet
Godalni kvartet Akademije Kronberg:William Hagen, violina; Mairéad Hickey, violina; Gareth Lubbe, viola; Santiago Cañón Valencia, violončelo


 Koncertni list •  Programska knjižica 2017/2018

Pot v neznano
Spored:
Chad Cannon: Citizen 13660 – Vignettes
David Bruce: Gumboots, za klarinet in godalni kvartet
Bernard Hermann: Souvenirs de Voyage, za klarinet in godalni kvartet
Arturo Cardelús: Con aire de tango

»Neznano!« - tako je zapisal Mate Bekavac ob programu, ki ga je snoval za koncerte ob svoji štiridesetletnici. Glasbenik, ki prepričljivo sodi ne le v slovensko glasbeno smetano, temveč velja za enega vodilnih klarinetistov v svetovnem merilu, ima za seboj izjemno uspešno kariero, v kateri se pojavljajo bleščeča imena z mednarodne scene klasične glasbe. Ob obletnici, ki običajno velja za neke vrste dokončno prelomnico na poti k osebni in poklicni zrelosti, je Bekavac za vodilo izbral pot v neznano ... kakor da se njegova pot umetnika šele začenja.

In prav to nedvomno drži, ko teče beseda o velikih umetnikih, ki jih spremljata večni nemir in iskanje. Pri Matetu Bekavcu se to po eni strani kaže v sporedu, ki vnaša v naše koncertne sezname nevsakdanja imena, po drugi pa pri izbiri glasbenih partnerjev. Tokrat bodo to mladi varovanci prestižne akademije Kronberg, zasebne mednarodne ustanove s središčem v ličnem srednjenemškem mestecu, ki je bila ustanovljena pod pokroviteljstvom Mstislava Rostropoviča. Na akademiji dobi priložnost za izobraževanje le peščica najobetavnejših mladih godalcev. Bekavac in mladi talenti nam obetajo popotovanje v bolj ali manj znane glasbene pokrajine, h glasbi različnih geografskih izvirov, v kateri se pridih ljudskega prepleta z izčiščeno govorico vrhunskih glasbenikov.

V sodelovanju z Akademijo Kronberg, Cankarjevim domom in Kulturnim centrom Nova Gorica. 

www.matebekavac.com •  www.kronbergacademy.de