Jazz v Narodnem domu 2015/2016
MICHAEL BATES NORTHERN SPY (USA)
Cena vstopnice
8,00-10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem Domu

sreda, 11. 05. 2016, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma

Michael Blake, saksofoni
Michael Bates, kontrabas
Jeremy »Bean« Clemons, bobni


Izjemno sproščen trio črpa svoj navdih v glasbi šestdesetih let, predvsem v prepogosto prezrti povezavi med soul glasbo in avantgardo. Curtis Mayfield, Otis Redding in Donny Hathaway so nanje vplivali prav tako močno kot John Coltrane ali Archie Shepp. Očitno je, da zasedba tako na albumih (karizmatični basist Michael Bates jih je doslej izdal že devet) kakor tudi na koncertih neskončno uživa in prav nič jim ni mar, če včasih zvenijo »straigt« in swingajo kot Coleman Hawkins ali Sonny Rollins, drugič kot R&B iz šestdesetih let, kdaj pa je slišati celo mešanico glasbe Johna Coltrane ter rokerskih »rifov« zasedbe Led Zeppelin.

Northern spy so glasbeni kameleoni, katerih zvok je potopljen v blues in soul glasbo. Igrajo na sodoben način in z vse bolj popularnim »vintage« pridihom, ki navdušuje tako ljubitelje tradicionalnega jazza kot privržence avantgarde. Opazen je značilen »ameriški« pridih. 

It’s some feel-good music. Gonna be fun!« nam sporoča Michel Bates in vabi na koncert iskrene glasbe za dušo in telo, ki jo v teh časih še kako potrebujemo. Ne bi se mogli bolj strinjati!

http://outsidesources.org/
Medijski pokrovitelj
Michael Blake
Michael Bates
Jeremy »Bean« Clemons