Cikel za mlade 2015/2016
OB PRVEM OBISKU KONCERTA
Pošlji prijatelju


Kaj moramo vedeti?
Prvi obisk
koncerta klasične glasbe naj vam ostane v spominu kot pravo doživetje! Prepustite se glasbi, čeprav je še ne poznate, opazujte glasbenike, kako igrajo in kakšni so njihovi inštrumenti. Občutite ritme in moč glasbe, prisluhnite melodijam, naj vas ponesejo in odprejo vrata v nov svet.

Začenjamo točno
ob napovedani uri pričetka koncerta, po tem je vstop v dvorano mogoč le ob aplavzu med posameznimi skladbami. V primeru zamude po vstopu v dvorano čim prej poiščimo najbližji prosti sedež.

Klepetajmo in se na ves glas smejemo
pred in po koncertu, med koncertom pa bi s tem le povzročali nemir in motili nastopajoče ter druge obiskovalce.

Mobilnike
in druge zvočne naprave je potrebno pred pričetkom izklopiti,da ne kvarimo koncerta ali predstave obiskovalcem in nastopajočim ter se lahko sproščeno predamo dogajanju na odru.

Ploskanje
je zmeraj čudovita nagrada za nastopajoče in odličen način, da pokažemo svoje navdušenje. A v primerih, ko glasbeniki izvajajo daljša, večstavčna dela, ploskamo le po koncu celotne skladbe. če nismo prepričani kdaj ploskati, počakajmo na preostale obiskovalce in zaploskajmo skupaj z njimi.

Kašljanje,
kihanje in smrkanje ob morebitnem prehladu je razlog, da koncert klasične glasbe izpustimo ter obiščemo naslednjega, ko bomo ponovno zdravi in ne bomo motili poslušalcev ali nanje celo prenesli bolezni.

Otroci
so zmeraj zelo dobrodošli na naših koncertih, a če so še premajhni za koncertne programe, ki bi bili zanje predolgi ali prezahtevni, jih na koncert pripeljimo, ko bodo nekoliko starejši.

Po zadnji skladbi
nastopajoče ponovno nagradimo z aplavzom, jih s ploskanjem pospremimo z odra ter tako do konca koncerta počakamo na svojih sedežih.