Orkestrski cikel 2017/2018
ORKESTER IZ CADAQUÉSA
Cena vstopnice
17,00 - 25,00 €
Pošlji prijatelju

1. koncert Orkestrskega cikla

sobota, 21. 10. 2017, ob 19:30,
Dvorana Union, za red ORKESTRSKI CIKEL in IZVEN

Jaime Martín, dirigent
Leticia Moreno, violina


 Koncertni list •  Programska knjižica 2017/2018

Spored:
Georges Bizet: Suita Arležanka 
Pablo de Sarasate: Ciganski napevi, op. 20, za violino in orkester
Pablo de Sarasate: Fantazija Carmen, op. 25, za violino in orkester
Georges Bizet: Simfonija št. 1 v C-duru 

»Sredozemski izvor in svetovljanski duh«, s temi besedami je svetovno priznani dirigent sir Neville Marriner, ki je bil stalni gostujoči dirigent Orkestra iz Cadaquésa, opisal zasedbo s sedežem v Kataloniji. Ustanovljen je bil leta 1988 kot festivalski orkester, za njegovo pripravljenost pa danes skrbi vrsta odličnih dirigentov (ob Jaimu Martínu predvsem sloviti Gianandrea Noseda ter orkestrov umetniški vodja Llorenç Caballero).

Orkester iz Cadaquésa že od ustanovitve dalje opozarja na svojo izjemnost z novimi pobudami, med katerimi poseben prostor zavzemajo Mednarodno tekmovanje dirigentov, sodelovanje s sodobnimi skladatelji ter koncerti z glasbeniki najrazličnejših žanrov.

Jaime Martín je glavni dirigent orkestra od leta 2013. Je tudi gost številnih priznanih simfoničnih orkestrov v Španiji in drugod po Evropi ter glavni dirigent švedskega Simfoničnega orkestra Gävle in umetniški vodja Festivala v Santanderju. Leticia Moreno, ki velja za eno najvidnejših španskih violinistk, je nase opozorila predvsem leta 2012, ko se je udeležila projekta ECHO Rising Star. S svojo posebno odrsko karizmo in virtuoznostjo vedno znova očara občinstvo po svetu. Sodeluje z velikani, kot so Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Andrés Orozco-Estrada in Esa-Pekka Salonen, ter tako rekoč vsemi velikimi orkestri od Dunaja in Sankt Peterburga do Los Angelesa in Caracasa. Posnela je že dve zgoščenki za ugledno založbo Deutsche Grammophon.

http://www.orquestradecadaques.com/enJaime Martín, dirigent
Leticia Moreno, violina