Orkestrski cikel 2011/2012
ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE
Cena vstopnice
20,00 €
Pošlji prijatelju

5. koncert »Orkestrskega cikla«

sobota, 31. 03. 2012, ob 19:30,
dvorana Union, Maribor

Dirigent: Emmanuel Villaume
Solistka: Sarah Chang, violina


 Koncertni list  

Spored:
Marjan Šijanec: Praznovanje vetra
Felix Mendelssohn Bartholdy: Koncert za violino in orkester v e-molu, op. 64
Ludwig van Beethoven: Simfonija št. 6 v F-duru, op. 68, »Pastoralna«


Orkester Slovenske filharmonije se bo v prihajajoči sezoni vrnil pod vodstvom svojega šefa dirigenta Emmanuela Villauma.

Koncert bosta zaznamovali najmanj dve posebnosti. Slišali bomo novo delo mariborskega skladatelja Marjana Šijanca, napisano po naročilu Slovenske filharmonije. Šijanec je v svoji dolgi in razgibani karieri premikal mnoge mejnike. Po študiju kompozicije na ljubljanski Akademiji za glasbo se je udeležil specializiranega tečaja za elektronsko glasbo v elektronskem studiu Radia Beograd. Odtlej se vseskozi poglablja v delo z računalniško glasbo in je postal eden najprodornejših pionirjev tega področja na območju nekdanje Jugoslavije.

Posebna gostja Slovenske filharmonije bo ameriško-korejska violinistka Sarah Chang. Glasbenica je ena tistih redkih, ki so zasloveli že v zelo rosnih letih (z Newyorškimi filharmoniki je debitirala pri svojih osmih letih), nenaravni zgodnji karieri čudežnega otroka pa je sledila enako uspešna zrela solistična pot. Sarah Chang zdaj že več kot dvajset let redno nastopa s praktično vsemi vodilnimi svetovnimi orkestri in glasbeniki.
Generalni pokrovitelj Orkestrskega cikla

Koproducent cikla