Ostale prireditve 2015/2016
PINK DAY, festival rose vina
Cena vstopnice
20,00 €
Pošlji prijatelju

1. mednarodni festival rose vina

četrtek, 7. 04. 2016, ob 12:00,
Narodni dom Maribor, za IZVEN

Organizator: Zavod za turizem Maribor – Pohorje


Narodni dom, četrtek, 7. april, 12.00 – 19.00
Prodaja vstopnic: TIC Maribor, Hiša stare trte, Narodni dom Maribor (na dan dogodka)

Projekt, je nastal v sodelovanju z združenjem WOW (Woman on wine) iz Hrvaške in ima za glavni cilj druženje žensk, spoznavanje vinskega sveta ter povezovanja v različne oblike sodelovanja, tako v vinskem svetu kot na poslovnem področju.

Združenje že četrto leto zapored prireja vinski festival Pink Day, ki je festival rose vin in penin. Sam dogodek je veličasten in se odvija na čudoviti lokaciji Mimara muzeja v Zagrebu. Festival je poseben, saj se vsako leto del izkupička nameni v dobrodelne namene, za različne socialno ogrožene organizacije.

Letos je za Slovenijo prelomno leto, saj so v vzajemni komunikaciji s hrvaškimi kolegi ugotovili, da so ženske pomembni del vinskega sveta tudi na sončni strani Alp ter tako prišli do zaključka, da organizirajo Festival Pink day tudi v Sloveniji.

Festival bo pod okriljem WOW Hrvaške in organiziran v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, Občine Maribor ter zavoda za vinski turizem SloWINEa.

S festivalom želijo predvsem povzdigniti kulturo pitja vina in vinskega bontona v naši deželi, saj bo festival izveden na bolj subtilen, ženstveno eleganten način. Število obiskovalcev bo omejeno, ker želimo, da predstavlja tisti pomemben korak k prepoznavanju, uživanju in spoštovanju vina ter ogromnega truda vinarja.

Ob predstavitvi mednarodnih vinarjev, smo pripravili pester spremni program na festivalu »Pink day Maribor« v obliki raznih delavnic in izobraževanj, ki bodo namenjena vsem obiskovalcem in ne samo ženskam.

Ker pa je Pink Day tudi humanitaren dogodek bo 6. aprila 2016 v Hiši Stare trte, Maribor dražba posebnih vin in slikarskih del, katerih izkupiček bodo namenili društvu socialno ogroženih in občutljivih skupin.

Festival predstavlja tesno povezovanje vinorodnih držav, priložnost druženja, poslovanja, povezovanja ter prepoznavnosti ne samo vinskega sveta temveč na vseh področjih.