Jazz v Narodnem domu 2014/2015
POLAR BEAR (GBR)
Cena vstopnice
8,00 - 10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sobota, 28. 02. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Seb Rochford, bobni
Tom Herbert, bas
Pete Wareham, saksofon
Shabaka Hutching, saksofoni
John Leafcutter, elektronika


Polar Bear že dobro desetletje veljajo za najbolj inovativno londonsko jazz zasedbo. Njihovi albumi prejemajo najvišje pohvale v vseh časnikih in revijah, nagrade glasbene kritike pa se kar vrstijo: v letu 2014 so prejeli Mercury Music Prize za najboljši album in najboljšo live skupino, revija Jazzwise je ploščo uvrstila med »100 albumov ki so zatresli svet«, že desetletje pred tem pa je bil vodja zasedbe Seb Rochford proglašen za »rising star« bobnarja, obenem pa so prejeli nagrado BBCja za najboljšo jazz skupino. 

Vse to bi moralo biti dovolj za ogled njihovega prvega (in edinega) koncerta v Sloveniji, a naj zapišemo še, da je njihova glasba edinstvena mešanica cool jazza, funka, plesne glasbe, dubstepa, elektronike in drum'n'bassa, začinjena s kančkom britanskega humorja.

Polarni medved je za vse tiste, ki iščejo prihodnost jazza, obenem vedo, da ga je včasih bolje kot v jazz klubu iskati v diskoteki ali na hiphop partiju.

In če to ne zadostuje, naj dodamo še dejstvo, da je Seb Rochford najbolj ena opaznih osebnosti na Londonski sceni: ne le zaradi edinstvene pričeske, temveč predvsem zaradi izjemnega bobnanja. Igra namreč v skupinah Paula McCartneya, Briana Ena, z Yoko Ono, hkrati pa je član skupine legendarnega Beck-a. 

www.polarbearmusic.com
Radio Si