Cikel za mlade 2017/2018
POPOTOVANJE V NEZNANO
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

4. koncert Cikla za mlade

četrtek, 22. 02. 2018, ob 15:00,
Dvorana Union, za red CIKEL ZA MLADE in IZVEN

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije
Povezuje: Lucija Čirović


Komentirani koncert
Podali se bomo skozi oddaljene svetove in prek domačih pokrajin ter odkrivali mnogotere časovne dimenzije in lovili trenutke. 

Da bo popotovanje res nepozabno in v odlični družbi, bodo poskrbeli Johann Sebastian Bach, Samuel Scheidt, Wolfgang Amadeus Mozart, John Williams, Ennio Morricone in Tomaž Habe. Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje.

V teku svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte. Od samih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind in s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročila in krstne izvedbe novih del. Od svojega nastanka naprej ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in izvaja izvirne skladbe za trobila.
V zadnjih letih je TASF izpeljal odmevne projekte: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, leta 2015 veliki koncert in trobilni teden pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba ter leta 2016 Show-off gala koncert s solistom, trobentačem Reinholdom Friedrichom. Sodelovanja s temi eminentnimi umetniki so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo v prihodnje. Trobilni ansambel Slovenske filharmonije
Lucija Čirović