Cikel za mlade 2017/2018
POSLUŠAŠ SRCE ALI GLASBO?
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

2. predstava Cikla za mlade

četrtek, 16. 11. 2017, ob 15:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red CIKEL ZA MLADE in IZVEN

Avtor in režiser: Rok Vilčnik
Igrata: Barbara Mrak, Denis Horvat
Produkcija: Narodni dom Maribor


Mladinska predstava o glasbi

V gledališki predstavi, podkrepljeni z duhovitimi in živahnimi dialogi, obilico raznolike glasbe in nazornimi primeri iz življenja, se soočita, kot se na začetku zdi, popolnoma oddaljena svetova: dekle, ki posluša klasično glasbo in viha nos nad vsemi ostalimi zvrstmi, ter fant, ki posluša techno in rap, medtem ko se mu zdi klasika do onemoglosti dolgočasna. Sprva se ne razumeta najbolje, prerekata se o tem, ali je smisel glasbe doživljanje globokih čustev in s tem dojemanje zahtevnejše glasbe večji izziv ali pa je, nasprotno, smoter glasbe zgolj sproščujoča zabava. 

Zaradi simpatij, ki začnejo vznikati med njima, in tehtne intelektualne debate ugotovita, da je vsaka glasbena zvrst vredna spoštovanja in občudovanja, najsi gre za ljudsko, klasično ali sodobno popularno glasbo, če je le glasbenik vanjo vložil veliko dela, znanja, iskrenost, izkušnje in svoj umetniški izraz.
Poanta predstave, ki jo gledalcem posredujeta mlada protagonista, je, da si skozi izobrazbo, razgledanost in izkušnje izostrimo ter zvišujemo kriterije, s katerimi nato presojamo o kakovosti glasbe, in da so predsodki včasih res zgolj to, različnost pa nas po drugi strani lahko dopolnjuje in bogati. 

www.nd-mb.si/predstava/predstava/poslusas-srce-ali-glasbo/cHash/69fae459f4496c7adc91e4313d0af3d4/Foto: Matej Kristovič