Koncerti za izven 2014/2015
PRABHAT KUMAR (IND)
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

sreda, 21. 01. 2015, ob 19:30,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Prabhat Kumar, sarodJanuar nam prinaša prav poseben večer z indijskim pridihom. Tokrat nas bo namreč obiskal eden najvidnejših mojstrov tradicionalnega glasbila sarod mlajše generacije, to je Prabhat Kumar. Njegovi koncerti izkazujejo visok nivo zrelosti, s svojo milino ob igranju pa preprosto navdušijo poslušalce.

Prabhat Kumar nastopa tako na najprestižnejših domačih festivalih in tudi na številnih koncertih v Indiji, med drugim omenimo koncerte v pomembnih kulturnih središčih Mumbai, Agra, Kalkuta, Bangalore in Jodhpur, izven domače države pa je nastopil tudi v Angliji, na Poljskem, v Maroku, Franciji in v Južnoafriški republiki.
Za svoje dosežke je doslej prejle številne nagrade in pomembna državna priznanja. Doslej je sodeloval tudi z nekaterimi »zahodnimi« glasbeniki in zasedbami, deluje pa tudi kot umetnik pod okriljem Indijskega kulturnega sveta iz New Delhija.

Poleg rednih nastopov Prabhat tudi poučuje in izvaja mojstrske tečaje na univerzah ter piše glasbo za balet in gledališče ter tudi za profesionalne in študentske orkestre.

http://www.sarodprabhat.com/

Organizator koncerta: Veleposlaništvo Indije
Indian Council for Cultural Relations