Kekec 2017/2018
Primož Suhodolčan: ŽIVALSKE NOVICE
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

Predstava cikla Kekec

nedelja, 11. 03. 2018, ob 11:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN
nedelja, 11. 03. 2018, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN

Igrajo: Andrej Zalesjak, Rok Matek / Gorazd Žilavec, Igor Štamulak, Medea Novak

Režiserka in avtorica dramatizacije: Ajda Valcl
Scenograf: Marco Juratovec, kostumograf: Andrej Vrhovnik, avtor glasbe: Mirko Vuksanović, oblikovalec svetlobe: Alen Hrvatin
SNG Nova Gorica in Gledališče Koper


Živalske novice so namenjene otroški publiki. Na oder postavljajo junake in zgodbe, ki jih je pisatelj Primož Suhodolčan ustvaril kot serijo kratkih pripovedi za najmlajše bralce; napisal jih je kar za štiri knjižice.
Primož Suhodolčan, zelo priljubljen sodoben otroški in mladinski pisatelj, ki je za svoja dela prejel vrsto nagrad, med njimi večkrat zapored tudi priznanje Moja najljubša knjiga (za deli Košarkar naj bo! in Pozor, pravljice!), je med bralci znan predvsem po svojem razigranem humorju in akcijski komiki, ki jo uporablja za pripovedovanje svojih zgodb. 

V predstavi je uprizorjenih pet njegovih kratkih »akcijskih komedij«, in sicer: Dolgčas okužil muhe, Trave ni, krave znorele, Vojna za travo, Raca spet padla z neba in Lepo je biti papagaj. V vseh omenjenih epizodah kot glavni junak nastopa simpatičen, včasih neroden, a vseskozi originalen fant Primož, ki se z nenavadnimi živalskimi junaki vedno znova zapleta v napete, nepredvidljive in zabavne peripetije. Predstava je polna situacijske komike in karikiranih karakterjev, ki poleg obilja zabave poskrbi tudi za kako poučno poanto.

Predstava traja 45 minut.

https://www.sng-ng.si/repertoar/arhiv/predstave/2016061614302210//%C5%BDivalske%20novice/

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave. Izvaja jih Zavod MARS Maribor.
Revija Zmajček
Foto: Jaka Varmuž