Kekec 2013/2014
GREGORJEVO ČUDEŽNO ZDRAVILO
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

2. predstava cikla »Kekec«

nedelja, 8. 12. 2013, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN, RAZPRODANO

Igrajo: Gorazd Žilavec, Dunja Zupanec, Boris Kos

Gledališče Ptuj
Režiserka: Ivana Djilas
Avtor: R. Dahl
Prevajalka: Petra Pogorevc, avtorica priredbe in dramaturginja: Tatjana Doma, lektor: Arko, scenografka: Petra Veber, kostumografka: Jelena Prokovič, skladatelj: Boštjan Gombač, oblikovalec posebnih učinkov: Tomislav Magi


Gregorjevo čudežno zdravilo je zgodba o zoprni omi, ki rada ukazuje, o očetu znanstveniku, o Gregorju, ki se na smrt dolgočasi, in predvsem o čudežnem zdravilu.

Kadar sta oma in Gregor sama, se oma zabava predvsem s tem, da terorizira Gregorja, ga pošilja sem in tja, ga nadzira, mu ukazuje in pridiga ter mu ne da miru, da bi se lahko posvetil svojim igram.
Da bi malo ponagajal tečni stari coprnici, se Gregor domisli, da ji bo zamešal novo, čudežno zdravilo. Ko oma spije novo zdravilo, se izkaže, da je Gregorju uspelo zamešati pravi čudežni napoj, ki povzroči nenavadne spremembe.

Predstava Gregorjevo čudežno zdravilo bo mlade po letih in mlade po srcu očarala z obilo humorja in z nenavadnimi, vendar čisto pravimi čarovnijami, kakršnih na odru ptujskega gledališča še nismo videli. 
Strogo odsvetujemo mešanje in uživanje čudežnega zdravila doma!

Predstava traja 50 minut.

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave.

http://www.mgp.si/si/gregorjevo-udeno-zdravilo.html
Nigrad

Revija Zmajček