Jazz v Narodnem domu 2014/2015
RADIAN (AUT)
Cena vstopnice
8,00 - 10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sobota, 7. 02. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Martin Brandlmayr, bobni, tolkala, elektronika
Martin Siewert, kitara
John Norman, bas


Skupina Radian je v svetovnem merilu ena najbolj iskanih zasedb, ki  že od leta 1996 riše nove poti po doslej neprehojeni meji med post-rockom in elektronsko glasbo. S perfektno izdelanimi aranžmaji, globokimi dub ritmi in šumečimi kitarami še danes nakazujejo kako mora zveneti glasba 21. stoletja.

Zaščitni znak skupine je skoraj »nadčloveško« precizno bobnanje Martina Brandlmayra, ki naredi slišne še tako drobne in tihe zvoke, kot je denimo dotik metlice ob opno ter jih vtke v elektronsko pokrajino klasičnega rock tria. Glasba na meji med izbruhom in koncentracijo, med eksplozijo in implozijo, z ostrimi robovi in trenutki tišine.

Svoje albume so posneli s pomočjo slovitega Johna McEntireja (Tortoise) in jih izdali za dunajski Mego ali čikaški Thrill Jockey, ki že od sredine 90-ih let velja za eno najpomembnejših valilnic nove raziskovalne glasbe na svetu.

Radian so nezadržno groovy, a s svojimi kompozicijami vselej presenetljivi in napeti. Kljub temu, da so na sceni že 19 let, je tokratni ekskluzivni slovenski nastop šele njihov drugi v Sloveniji (Kino Šiška, 2010), zato vam poslušanje toplo priporočamo!

www.radian.at
Radio Si