Jazz v Narodnem domu 2014/2015
SEX MOB (USA) play the music of Nino Rota
Cena vstopnice
8,00 - 10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sreda, 18. 03. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Steven Bernstein, »slide« trobenta
Briggan Krauss, saksofoni
Tony Scherr, bas
Kenny Wollesen, bobni


Če menite, da je jazz postal resnoben in da mu manjka sproščenosti in zabave, potem sledite nadvse preprostemu receptu trobentača Stevena Bernsteina: »Vzemi znano melodijo, jo predelaj tako da ustreza tvoji skupini, nato pa jo odigraj v pravem klubu, ob pijači in klepetu. To preverjeno deluje že 100 let, od prvih dni jazza.«

Sex Mob so že 20 let najbolj priljubljen klubski band v New Yorku, ki zna združiti mojstrsko obvladovanje glasbil z »good time party music«.

Toda duhovita skupina se ne šali: njihov zadnji album je bil nominiran za nagrado Grammy, revija Downbeat jih je večkrat razglasila za najboljšo akustično skupino, Bernsteina pa uvrstila med najboljše trobentarje in aranžerje sveta.

Steven Bernstein je s svojimi smelimi aranžmaji, ki jih je pisal za druge glasbenike, prislužil Grammya Billu Frisellu, Lou Reedu, Eltonu Johnu in še komu. V dokumentarcu o Leonardu Cohenu je sodeloval z ikonoklastičnim producentom Halom Wilnerjem, ustvaril je glasbo za legendarni film Kansas Roberta Altmana, za nepozabno komedijo Get Shorty, kot tudi za filme režiserja Jima Jarmuscha, spotoma pa v živo nastopal s Stingom, Courtney Love, Marianne Faithfull, Lindo Ronstadt, Digable Planets, Medeski Martin & Wood in številnimi drugimi.

Če Bernsteinu dodate še saksofonista Briggana Kraussa, ki obožuje elektroniko, basista Tony Scherra, ki je bil član legendarnih Lounge Lizardsov, sicer pa igra pri Norah Jones ter bobnarja Kennya Wollensena, ki igra tako pri Johnu Zornu, kakor tudi pri Tomu Waitsu, potem dobite neprekosljivo četverico, ki v objemu pravega jazz kluba obljublja edinstven večer ob glasbi Nina Rote iz filmov Federica Fellinija. Cirkus, kino in špageti!

www.stevenbernstein.net
Radio Si