Komorni cikel 2015/2016
SiBRASS in REINHOLD FRIEDRICH, trobenta
Cena vstopnice
8,00 - 14,00 €
Pošlji prijatelju

4. koncert Komornega cikla

četrtek, 3. 03. 2016, ob 19:30,
Dvorana Union, Maribor, za red KOMORNI CIKEL in IZVEN

SiBRASS: Jure Gradišnik, trobenta; Franc Kosem, trobenta; Mihajlo Bulajić, rog; Mihael Šuler, pozavna; Johannes Ogris, tuba
Reinhold Friedrich, trobenta


 Koncertni list

Spored
Jakob Petelin Gallus (prir.Andrej Misson}: Ecce quomodo moritur iustus
Victor Ewald: Trobilni kvintet št. v b-molu
Nina Šenk: Novo delo za solo trobento in trobilni kvintet
Daniel Schnyder: Trobilni kvintet
George Gershwin (prir. Bill Holcombe): Trije preludiji
George Gershwin (prir. Jani Golob): Rapsodija v modrem za solo trobento in trobilni kvintet

Trobilni kvintet SiBRASS je leta 2011 osnovalo pet solistov, članov slovenskih nacionalnih orkestrov, pet virtuozov na svojem inštrumentu, ki koncertno prizorišče napolnjujejo s spontanostjo ter izbrano glasbo, bodisi z izvirnimi skladbami za trobilni kvintet bodisi s priredbami. Trobentača Jure Gradišnik in Franc Kosem, hornist Mihajlo Bulajić, pozavnist Mihael Šuler in tubist Johannes Ogris so glasbeniki, ki poleg orkestrske igre vztrajno iščejo nove možnosti nastopanja in oprezajo za izzivi v solističnem in komornem poustvarjanju pri nas in v tujini. Vsak posebej že leta sodeluje s priznanimi mojstri trobilnih instrumentov in se pridružuje interpretom na najvišji ravni. Motivacije za preplet izkušenj v zasedbi ne manjka, prav tako ne želje po izčrpni predstavitvi trobilne komorne zasedbe. SiBRASS je fleksibilen ansambel, katerega repertoar sega od baroka do najnovejše glasbe. 

Ob tej priložnosti bodo glasbeniki sodelovali z uglednim trobentačem Reinholdom Friedrichom, ki od leta 1986, ko je na mednarodnem tekmovanju ARD prejel prvo nagrado, muzicira na najpomembnejših mednarodnih odrih. Že od ustanovitve je prvi trobentač Festivalskega orkestra Luzern in umetniški vodja Trobilnega ansambla Festivalskega orkestra Luzern. Za svoj album ruskih koncertov za trobento (MDG), ki ga je posnel s Simfoničnim orkestrom iz Gottingena pod taktirko Christopha-Mathiasa Muellerja, je prejel nagrado ECHO Klassik 2013 - instrumentalist leta.

www.reinhold-friedrich.deSiBRASS
Reinhold Friedrich (foto R. Frank)