Ostale prireditve 2014/2015
SLIKARSKA RAZSTAVA ŠTEFKE JESENEK- ŠEŠE
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

torek, 13. 01. 2015, ob 15:00,
Narodni dom Maribor, I. nadstropje

Razstava bo odprta do petka, 30. januarja 2015, ob delavnikih med 9.00 in 17.00.Zelo hitro je minilo več kot enajst let, odkar se je prvič preizkusila s čopičem na platnu in takrat se ji je zdelo, da je bila njena stvaritev kar uspešna. To jo je izpodbudilo, da se je včlanila v likovno sekcijo, ki deluje v sklopu Centra domačih in umetnostnih obrti KID Majolika v Slov. Bistrici ter kasneje še v likovno sekcijo Forma Viva Makole. V letu 2013 se je sekcija izločila iz KID Majolika ter se preoblikovala v samostojno Likovno društvo Paleta Slov. Bistrica.

Od vsega začetka njenega ustvarjanja je ostala zvesta mentorju akademskemu slikarju magistru Toplici Ignjatoviču, ki jo je vzpodbujal in svetoval na likovnem področju.
Najljubši so ji motivi iz narave, kar izhaja iz njene ljubezni do cvetja, rek in potokov, gozdov,  hribov, morja ter življenja in portretov kmečkih ljudi. Na njenih potovanjih po tujini, predvsem po Afriki jo privlačijo njeni prebivalci v tradicionalnih oblačilih, kar je tudi odličen motiv za njena dela na platnu.
Pretežno ustvarja v akrilu, najlepše pa so ji še vedno slike v akvarelni tehniki, s katerimi je tudi začela svoje likovno ustvarjanje.

V letu 2008 je sodelovala še z dvema slikarjema na likovni koloniji v Tuniziji, v naslednjem letu v Grčiji na otoku Kreta ter v letu 2010 na jugozahodnem delu Turčije v Antaliji. V sodelovanju z Evropskim centrom za kulturo in tehnologijo so bila vsa dela na ogled v Betnavskem dvorcu v Mariboru.
V letu 2009 se je odzvala povabilu turške slikarke in častne konzulke Mizyal Karabiber Nacaroglu v sodelovanju z turško Gospodarsko zbornico za industrijo ter odpotovala v jugovzhodni del Turčije v mesto Gaziantep, kjer je skupaj še z štirimi umetniki predstavljala Slovenijo s svojimi umetniškimi deli na 4. Iraškem sejmu v Turčiji. Leta 2010 in 2011 je ponovno sodelovala na 2. in 3. med- narodni likovni koloniji s skupino SLOTURK v Turčiji. V letu 2011 je z isto skupino razstavljala likovna dela v Londonu v Harrows Art Centru v organizaciji svetovno priznanega slikarja in kiparja Michaela Richmana. 

Sodelovala je tudi že na številnih skupinskih in samostojnih razstavah ter likovnih kolonijah po Sloveniji in sicer v Mariboru, Slov. Bistrici, Celju, Makolah, Ljubljani, Medvodah, Mozirju, Žetalah, Lehnu, Šentanelu, Radljah, Kopah, Pre-valjah. Redno sodeluje tudi na mednarodnem kiparsko-slikarskem simpoziju Forma Viva v Makolah in Zlati paleti Zveze likovnih društev Slovenije ter raznih dobrodelnih prireditvah