Ostale prireditve 2015/2016
SLIKARSKA RAZSTAVA ZVONIMIRE MALE
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Razstava

četrtek, 7. 01. 2016, ob 09:00,
Narodni dom Maribor

Razstava bo odprta do petka, 29. januarja 2016, ob delavnikih med 9.00 in 17.00.


Zvonimira Male, rojena v Starem selu pri Kobaridu, v čudoviti dolini pod gorami Krn, Matajur in Stol, v bližini rek Soče in Nadiže.

Je velika ljubiteljica vsega lepega. Rada ima naravo, staro arhitekturo, živali in ljudi, kar je razvidno iz njenih del, saj že dobrih devet let potuje s čopičem in paleto v roki ter prenaša na platna vse, kar se je dotakne.

Obiskovala je študijske krožke na Ljudski univerzi  v Slovenski Bistrici, kjer sem je seznanila z ročnimi spretnostmi, od vezenja, pletenja, kvačkanja, izdelave izdelkov iz fimo in das mase, slikanja na steklo in blago, izdelovanja vitražev, ogrlic, krpank, punčk iz cunj … 

V okviru Ljudske univerze  seje udeležila tudi tečaja slikanja in se kasneje izpopolnjevala še v likovni sekciji KID Majolika iz Slovenske Bistrice.

Leta 2013 pa so članice omenjene sekcije stopile na novo pot in ustanovile Likovno društvo PALETA, katerega predsednica je. Mentor društva je diplomirani  akademski slikar Toplica Ignjatovič, priznani slikar ter oblikovalec stekla in keramike.

S svojimi deli se predstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah, ter se udeležuje likovnih delavnic in kolonij. Najljubši tehniki sta ji akril in olje.

Pričujoča razstava je pregled slikarskih del, nastalih v zadnjih dveh letih.

Razstavljene slike so naprodaj. Slika tudi po naročilu.