Cikel za mlade Furioso 2013/2014
Spoznavajmo glasbene zasedbe: ORKESTER MANDOLINA LJUBLJANA
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

5. koncert Cikla za mlade

četrtek, 3. 04. 2014, ob 15:00,
dvorana Union, Maribor, za red FURIOSO

Orkester Mandolina Ljubljana
Dirigent: Andrej Zupan


Spored:
Johannes Brahms: Madžarski ples št. 5
Elliot Goldenthal: Lebdeča postelja
Kerry Livgren: Prah v vetru
Pietro Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
Viktor Parma: Intermezzo iz opere Ksenija
Aram Hačaturjan: Ples s sabljami iz baleta Gayanne

V naši koncertni sezoni bomo spoznali še eno brenkalo; po zgodovini in značilnostih mandoline, katere zametki segajo v 18. stoletje, nas bodo vodili člani Orkestra Mandolina Ljubljana z dirigentom Andrejem Zupanom na čelu. Predhodnik Orkestra Mandolina Ljubljana je bila manjša mandolinska skupina, ustanovljena pod okriljem Zveze borcev NOV leta 1974. Ker se do pred nekaj let mandoline ni poučevalo na glasbenih šolah, so člani svoje igranje izpopolnjevali na številnih mandolinskih seminarjih v tujini.
Med svoje največje dosežke orkester šteje številna zlata priznanja in nagrade Srečanj tamburašev in mandolinistov Slovenije, zmage na treh mednarodnih mandolinskih tekmovanjih (leta 2000 v Falkensteinu pri Frankfurtu na Maini, leta 2005 in 2011 v hrvaškem Imotskem) ter udeležbo na pomembnih mednarodnih mandolinskih festivalih v Bambergu (Nemčija), Logrognu (Španija), Remiremontu (Francija), Pazardjiku (Bolgarija) in drugod.
S svojim klasičnim in popularnim programom bodo člani orkestra našim abonentom pripravili zabavno učno uro o mandolini in dokazali, da je to glasbilo primerno tudi za povsem sodobno glasbo.

http://www.mandolina.si/




Aquasystems