Cikel za mlade Furioso 2011/2012
Spoznavajmo glasbila: Igor Leonardi: KITARA, KITARA
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

1. koncert »Cikla za mlade«

četrtek, 6. 10. 2011, ob 18:00,
Dvorana Union Maribor, za red FURIOSO 1
četrtek, 20. 10. 2011, ob 18:00,
Dvorana Union Maribor, za red FURIOSO 2Spored: Izbor del za klasično in električno kitaro.

Z Igorjem Leonardijem, izvrstnim glasbenikom in mnogostranskim umetnikom, sosnovalcem odlične oddaje Muzikajeto (ki je, mimogrede, prejela nagrado Viktor za najboljšo mladinsko glasbeno televizijsko oddajo leta 2011), smo na začetku koncertne sezone poskrbeli za prvo učno uro iz naše stalne rubrike Spoznavajmo instrumente.

Igor Leonardi je študiral jazz in klasično kitaro na graški akademiji za glasbo, prepotoval je Azijo in Afriko, kjer se je izpopolnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih, kot so indijski sitar, arabska lutnja ud, turški saz, afriška lovska kitara dusn guni in 24-strunska harfa kora; razen tega je sodeloval z eminentnimi glasbeniki po vsem svetu.

Za naše mlado občinstvo je pripravil učno uro o klasični in električni kitari. Prvi del bo posvečen klasični kitari. Skladbe bodo iz obdobij od renesanse preko baroka, romantike in klasicizma do flamenka, countryja in slovenske ljudske pesmi. V drugem delu bodo na električni kitari predstavljeni blues, jazz, rock'n'roll, rock in njegove podzvrsti vse do punka in heavy metala. 

Po predstavah kreativne delavnice – Pizzicato in Crescendo poustvarjalnice.

 
Nigrad

AquaSystems