Predstave za izven 2011/2012
STARI ČASI
Cena vstopnice
10,00 €
Pošlji prijatelju

sreda, 29. 02. 2012, ob 20:00,
Mali oder Narodnega doma
torek, 3. 04. 2012, ob 19:00,
Mali oder Narodnega doma

KUD Studio gledališče
Igrajo:Jana Jereb, Martin Potrč, Petra Bauman
Režija: Peter Boštjančič


Kostumi in scena: Sabina Hvastija
Luč: Bojan Golnar, Jože Skarlovnik
Izbor glasbe: Simon Šimat

Deeley, Anna in Kate so potrebovali 20 let, da so se ponovno srečali, da so začeli slačiti kožo drug z drugega, da so se v skrajnih naporih dejansko odprli in spoznali mučni trikotnik svojih kompliciranih odnosov.

1. junija pred 42-timi leti je bila krstna izvedba v londonskem Aldwych Theatre. Igrali so Colin Blakely, Dorothy Tutin in Vivien Merchant (Royal Shakespeare Company), režiral je Peter Hall.

KUD Studio gledališče je društvo, ki v slovenskem kulturnem prostoru opravlja dvojno poslanstvo. Delovanje društva omogoča širokemu krogu mladih, da skozi strokovno voden proces dela spoznavajo skrivnosti gledališke umetnosti in se osebnostno, intelektualno in umetniško razvijajo.

Hkrati pa KUD Studio gledališče s svojim predstavami nudi profiliran, iskateljski teater (iskateljski predvsem v smislu vsebine in ne forme) najširšemu krogu gledalcev. Zavestno se odločajo večinoma za uprizoritve vselej aktualnih klasičnih dramskih tekstov.

Izhajajo iz predpostavke, da lahko gledalec šele z zadostnim klasičnim predznanjem ustrezno sledi sodobnemu gledališču in tako poskušajo prispevati svoj delež k izoblikovanju kritične publike z občutkom za umetniško kvaliteto predstav.

Gonilna sila, idejni oče in režiser vseh projektov KUD-a Studio gledališče je slovenski gledališki igralec Peter Boštjančič.

http://www.studio-gledalisce.si/