Kekec 2015/2016
Svetlana Makarovič: SHOW STRAHOV
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

Predstava cikla Kekec

nedelja, 10. 01. 2016, ob 11:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN
nedelja, 10. 01. 2016, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN

Igralci: Teja Bitenc, Urša Strehar Benčina, Mira Petek, Tanja Stojanović, Eva Bezek, Matija Klasinc, David Meze
Režija: Violeta Tomič
Pionirski dom Ljubljana

Avtor glasbe: Davor Herceg, vokalna mentorica: Eva Moškon, koreografija: Jan Rozman, kostumografija in maska: La souris étoilée - Mojca Zvezdana Dernovšek (pletenine), Incognito Design – Dominika Monte (ostalo)


Muzikal

Show strahov, namenjen malim in velikim otrokom, ki to zmorejo biti, je zgodba o tem, česa vsega nas je lahko strah. Je zabavna pripoved o najrazličnejših strahcih.

Vsak si ustvari svoj strah, strahovi pa radi že na prvem vogalu prežijo na nas v različnih podobah: strašijo nas črna vdova, najstrašnejša med pajki; ognjeviti zmaj, ki se je prikradel naravnost z Ljubljanskega gradu; mali vampir, ki se sebe boji še bolj kot kdorkoli drug; volkodlak iz Rdeče kapice, ki je že pozabil svojo osnovno zgodbo; bavbav, ki bi rad pohrustal take otroke, ki nočejo jesti; siva sluza, ki krade spanec z lepljivim kašljem in prehladom; ne manjkajo pa tudi robustna in škodoželjna dvojčka TemRazbov in že davno pokojna baronica von Tintengern, ki je od hude žeje na lovu za črnilom pisateljev.

Na koncu tega strašnega in zabavnega muzikala ponovno spoznamo, da je strah na sredini votel, okrog pa ga nič ni. Strahov se nam torej v resnici ni treba bati, še posebej, če si pesnik! 

Predstava traja 60 minut.

http://www.pionirski-dom.si/objave/3857/show-strahov-avtorice-svetlane-makarovic
Revija Zmajček
Foto: A. Furlan