Kekec 2014/2015
Svetlana Makarovič: ŠKRAT KUZMA DOBI NAGRADO
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

5. predstava cikla »Kekec«

nedelja, 18. 01. 2015, ob 11:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN
nedelja, 18. 01. 2015, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN

Igrajo: Ivan Peternelj, Daniel Petković, Ivan Godnič, Blaž Šef, Uroš Kaurin, Primož Bezjak/Gregor Zorc, Neda R. Bric, Maruša Geymayer-Oblak, Daša Doberšek, Dušan Teropšič, Robert Prebil, Marinka Štern
Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana
Režiser in koreograf: Matjaž Farič

Dramaturginja: Staša Bračič, kostumografka: Barbara Stupica, scenografka: Irena Pivka, avtor glasbe: Sergej Randjelović, oblikovalec luči: Matjaž Brišar, oblikovalec zvoka: Marijan Sajovic, oblikovalka maske: Tina Prpar


Kuzma se ne mara umivati, ne mara nikogar, ki ni škrat, in zato se z drugimi prebivalci gozda tudi ne mara pogovarjati o počutju in vremenu. Nima posluha, vendar pa ima veselje do posluha, ampak samo kadar je res dobre volje. Ni mu do plesa, ker ga muči revmatizem. Ko pa ga na ples povabi mična škratica, Kuzma le odloži revmatizem na gobo in zapleše.

Škrati se enkrat mesečno, ob petkih, dobivajo in se hvalijo s svojimi dosežki.
Septembra so se srečali gozdni škrat Kuzma, frizerski, radijski, kuharski, zidarski in tiskarski škrat. Drugi so manjkali, ker so prav takrat razsajale zoprne škratje ošpice. To srečanje je na skrivaj opazovala sraka in slišala, kakšne škratarije je počel Kuzma. Kmalu je postalo jasno, da je za večino težav v gozdu kriv prav on. Kar je izvedela, je sraka takoj povedala veverici, ježu in medvedu. Ti so jo Kuzmi naslednje jutro zagodli in mu vrnili milo za drago.
Čeprav se nam nekatere potegavščine zdijo smešne, moramo vedeti, da lahko z njimi nekomu močno zagrenimo življenje. Več jih bo, prej se bo zgodilo, da nam bo kdo z združenimi močmi vrnil, kar nam gre. Predstava o škratu Kuzmi v režiji Matjaža Fariča po pravljici literarne mojstrice Svetlane Makarovič bo uprizorjena z igro in plesom in primerna za najmlajše gledalce, tiste, ki so upihnili komaj četrto svečko na torti.

Po vsaki predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave.

http://www.mladinsko.com/predstave/ponovitve-201415/skrat-kuzma-dobi-nagrado/opis/
Revija Zmajček
Foto: Primož Lukežič
Foto:Peter Uhan