Jazz v Narodnem domu 2013/2014
THE BLUES HUNT
Cena vstopnice
9,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

torek, 17. 12. 2013, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma

Lester Hunt, kitara, vokal
George Glover, klaviature
Federico Bozas, bas, vokal
Ray Frick, vokal
Krešo »Sonnyboy« Oremus, ustna harmonika
Tom Diewock, bobni


THE BLUES HUNT (GBR, ARG, GER, CRO)


Cikel jazzovskih koncertov na Malem odru bomo tokrat zaključili malo drugače – k nam prihajata angleška glasbenika, ki sta med drugim krojila tudi vrhove ameriških in britanskih lestvic, in v nemško-argentinsko-hrvaški navezi tokrat s seboj prinašata pravo blues doživetje.

Klaviaturist George Glover in kitarist Lester Hunt sta že več kot 25 let osrednja člana legendarne blues skupine Climax Blues Band, ki je zaslovela v 70-ih in 80-ih letih ter segala na najvišja mesta lestvic s hitoma, kot sta I love you  in Couldn't get it right. Ta je kmalu po izidu dosegla kar 3. mesto na Billboardovi lestvici! Skupina je še zmeraj aktivna in ima za sabo tudi koncertno turnejo, na kateri so se predstavili  z novim projektom.

Glover in Hunt se bosta predstavila z njuno mlajšo zasedbo The Blues Hunt, kjer ju spremljajo vokalist »Bluesman« Ray Frick, bobnar Tom Diewock, nekdanji prejemnik nagrade za obetavnega mladega jazz glasbenika, in argentinski basist Federico Bozas.

Z izbranimi blues in rock ritmi lastnih skladb in pa s pesmimi legende bluesa Willija Dixona (Little red rooster, Spoonfull …) bo Mali oder Narodnega doma nadel popolnoma nov – bluesovski obraz! 

http://www.fedebozas.com.ar/RayFrick/BluesHunt/BluesHunt.html