Kekec 2017/2018
Ulrich Hub: NA NOETOVI BARKI OB OSMIH - predstava odpade
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

Predstava cikla Kekec

nedelja, 12. 11. 2017, ob 11:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN
nedelja, 12. 11. 2017, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN

Igrajo: Saša Pavlin Stošić, Miha Rodman, Jose / Tadej Pišek, Aljoša Ternovšek, Matjaž Višnar

Režija: Robert Waltl
Prevod: Lučka Jenčič, dramaturgija: Marinka Poštrak, scenografija: Ben Cain, Tina Gverović, kostumografija: Ana Savić Gecan, glasba: Jose, koreografija: Selma Banich, oblikovanje luči: son:DA
Mini teater


Predstava zaradi bolezni v ansamblu odpade.
Datum nadomestne predstave bomo objavili naknadno.


Humorna, a obenem provokativna obdelava dobro znane biblijske zgodbe po besedilu Ulricha Huba, ki je leta 2012 zanj prejel nacionalno judovsko knjižno nagrado za otroško in mladinsko literaturo.

Zgodba se prične tik pred vesoljnim potopom. Novica, da bo velika poplava uničila svet, tako pride tudi do dveh presenečenih pingvinov. Toda ker smeta, tako kot tudi ostale živali, na ladjo samo dva pingvina, se odločita, da bosta v kovčku nanjo pretihotapila še svojega prijatelja – tretjega pingvina. Sledi divja pustolovščina, kako na Noetovi barki prikriti slepega potnika, kreativni obrat v klasični biblijski zgodbi pa gledalca spodbuja, da si zastavlja vprašanja o Bogu, življenju in smrti, dobrem in zlu, prijateljstvu in solidarnosti ter o tem, kaj je prav in kaj narobe.

Čeprav si avtor niti za trenutek ne domišlja, da bo to lahko.
Junaki naše predstave so trije pingvini, ki so po spletu naključij od goloba izvedeli za Povodenj, ki je prekrila Zemljo, in o Noetu, ki se pripravlja, da bo ob osmih zvečer na svojo barko vkrcal po dva predstavnika vsake žive vrste. Dva pingvina, prijatelja, se odločita, da ne bosta zapustila tretjega, najmlajšega, zato ga skrijeta v kovček in z zvijačo vkrcata na ladjo, prepolno živali z vsega sveta.

Predstava traja 60 minut.

http://www.mini-teater.si/si/articles/2901/na-noetovi-barki-ob-osmih

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave. Izvaja jih Zavod MARS Maribor.
Revija Zmajček