Vilinsko mesto 2016
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival iskrivih ljudi in trenutkov

sobota, 3. 12. 2016, ob 10:00,
Vetrinjski dvor Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

10.00–13.00 in 15.30–19.00, Vetrinjski dvor, Umetniška sobana
ZALOŽBA PIVEC: USTVARJALNO DRUŽENJE Z AVTORICAMI URŠKO STROPNIK, MANICO MUSIL IN NIKO MATANOVIĆ

Urška, Manica in Nika nas vabijo v svoj svet ustvarjalnosti. 
Urška Stropnik sodi med vidnejše slovenske ilustratorke knjig. Njene ilustracije so prepoznavne po preprostih oblikah in optimističnih barvah. Najbolj nas prepričajo njene prijazne in ljubke živali. Na ustvarjalni delavnici z Urško bomo med 10. in 13. uro kot obeske za verižice prav take živali tudi izdelovali.
Manica K. Musil je vsestranska umetnica, arhitektka in ilustratorka, ki je za svoja dela požela že kar nekaj vidnih nagrad. Ilustracije, šivanke Manice K. Musil so svojevrstne in imajo povsem drugačen likovni jezik. Sicer je avtorica kar sedmih slikanic za otroke. Pobalinska pujsa in Čarobna školjka sta izšli pri Založbi Pivec, Maribor.
Na delavnici z Manico bomo med 15.30 in 17.30 oblikovali novoletne okraske, ob 18. uri pa se bomo z njo pogovarjali o njenem ustvarjanju in uspehih, ki jih dosega doma ter na tujem, predstavila pa nam bo tudi svojo najnovejšo slikanico, Komar Janez.
Nika Matanović je mlada, komaj 16-letna avtorica, ki se podpisuje že pod dva romana. Z urednico in sošolci nam bo med 12. in 13. uro skušala pričarati vzdušje in dogajanje v razredu, kot ga popisuje v odličnem romanu z istim naslovom. Povabljeni v Razred!

10.00–13.00, Ustvarjalne delavnice z Urško Stropnik Šonc
12.00–13.00, Pogovor z Niko Matanović, avtorico mladinskega romana Razred
15.30–17.45, Ustvarjalne delavnice z Manico K. Musil
18.00–19.00, Pogovor z avtorico in ilustratorko Manico K. Musil ob izidu njene najnovejše slikanice za otroke, Komar Janez
◊ Urška Stropnik Šonc, Nika Matanović, Manica K. Musil in Založba Pivec

10.00–18.00, Vetrinjski dvor, Vilinsko dvorišče
INERVILOVO VILINSKO DVORIŠČE V PREDPRAZNIČNEM VZDUŠJU
Dobrodelna prireditev Inner Wheel kluba Maribor s kulturnim programom, ustvarjalnimi delavnicami in bazarjem.
Dobrodelnost bogati tistega, ki jo opravi in tega, ki je je deležen. Inner Wheel klub Maribor v predprazničnem času na dvorišču Vilinskega dvora pripravlja dobrodelno prireditev, pisan kulturni program na Vilinskem odru, ki ga bosta povezovali Tinkara Kodrič in Lara Smogavc Cestar, ustvarjalne delavnice in dobrodelni bazar.
Na Vilinskem odru nas bodo ves dan razveseljevali, s pravljicami Vasiljka Prosnik in Polonca Čontala Piberl, z glasbo pianistka Tinkara Kodrič in saksofonistka Anja Rošker, s pesmijo Ženski komorni zbor DSO Tezno, pevski zbor OŠ Prežihovega Voranca in Ženski pevski zbor Glasbena matica Maribor, Dramska skupina Fuksija in dramska skupina OŠ Miklavž na Dravskem polju s kratkima gledališkima igrama, s plesom Country plesna skupina Wild Texas ter mlada pisateljica Nika Matanović s predstavitvijo svoje knjige. Ob 17. uri bo Vilinski dvor obiskal Božiček. Na stojnicah, kjer bomo lahko s prostovoljnim prispevkom izbrali decembrska darila, pa se bodo predstavljali VDC Sonček, Koraki za korakce, DSO Tezno, Zavod Naprej, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Rotary klub Maribor Lent, Rotary klub Maribor Park, Rotary klub Maribor Grad, Rotary klub Maribor, Rotaract e-klub/1912, Rotaract Maribor, Interact Maribor in Inner Wheel klub Maribor. Mozaik drobnih, a pomembnih dejanj. Povabljeni!
◊ Inner Wheel klub Maribor

19.30, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
LEONART
Pop rockovski polet »Visoko v nebo« z organizmom Leonart.
Leonart je organizem svoje vrste. Glasbeniki, ki so poprej v različnih zasedbah osvajali odre, so skupaj zadihali na novo, začeli rasti in se razvijati v živ ustroj, ki na domačo sceno prinaša obilo glasbene svežine. Rock z vplivi indie rocka in funka, s pridihom melanholije velemesta, obogaten z osebnoizpovednimi besedili, ki opisujejo življenje posameznika, vpetega v urbano okolje – vse to je opis zgodbe, ki jo ustvarja Leonart. Vitalni organi, ki sestavljajo večžanrski glasbeni organizem so Sebastijan Lukovnjak (vokal, kitara, klaviature), Andrej Knehtl (kitara, spremljevalni vokal), Martin Počkar (bas kitara, spremljevalni vokal), Marko Brvar (bobni). Visoko v nebo je njihov studijski prvenec, s katerega nam bodo postregli tudi na Vilinskem odru.
◊ Leonart so: Sebastijan Lukovnjak, Andrej Knehtl, Martin Počkar in Marko Brvar
Generalni pokrovitelj