Vilinsko mesto 2017
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja!

petek, 1. 12. 2017, ob 16:00,
Vetrinjski dvorVes program o Vilinskem mestu 2017:

 Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

med 1. 12. in 29. 12. 2017
Vetrinjski dvor, Umetniška sobana
TOPLO IN MEHKO

razstava polstenih oblačil in modnih dodatkov Diane Mureškič
Umetniško sobano v Vilinskem dvoru ves mesec krasijo volneni izdelki Diane Mureškič. Topli kot sonce, mehki kot sanje, spleteni s pogumom in strastjo.
Diana Mureškič je vizualna umetnica, ki svoj navdih črpa iz narave, najraje pa ustvarja z volno in glino. Njena prva ljubezen je keramika, nič manj izrazna pa ni v tradicionalni tehniki polstenja, ki jo nadgrajuje na sodoben in svojstven način. V volno, ki je osnova vseh njenih kreacij, vpleta različna naravna vlakna – svilo, remio, konopljo, viskozo, bombaž in bambus. Pod njenimi spretnimi prsti nastajajo številni unikatni izdelki za kulturo bivanja ter ekstravagantni modni dodatki in oblačila, ki bi jih bila vesela vsaka vila.
◊ Diana Mureškič

16.00–20.00, Vetrinjski dvor, Igralnica čitalnica, Izba, Umetniška sobana
SLADKE URICE USTVARJANJA
Vile Storžice – oblikovanje okrasnih elementov
◊ Nina Kojc, , 
Zavod MARS Maribor
Zvonovi – delavnica oblikovanja zvoncev in drugih predmetov iz gline, prodajna razstava
◊ Suzana Rajh, Lončarski center Maribor
Kvačkane Zvončnice – delavnica kvačkanja, izdelovanja okraskov
◊ Staša Grilc, Zavod MARS Maribor


17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
OTVORITEV VILINSKEGA DVORA: OD ISKRIC DO SVETLOBE
plesno modni šov z zgodbo o svetlobi
Svetla, glasna, mehka, modna in strastna otvoritev Vilinskega dvora. Naj se iskri, svetli in živi!
Ker si svetloba spleta gnezda tam, kjer so doma dobri ljudje, si enega vsako leto splete tudi v Vilinskem dvoru. Na gorečno otvoritev povabljeni vsi! Naša srca bodo razvnemali bobnarji in plesalci Plesne izbe Maribor, v mehke kreacije Diane Mureškič avite vilinke bodo paša za naše oči, s pesmijo in zgodbo o svetlobi prepleten dogodek je uvod v srčno dogajanje, ki nam bo krajšalo zimske dni. Za gmašno okrasitev dvorišča, odra in toplih prostorov skrbijo Borut Wenzel, Alja Krofl in ekipa Zavoda MARS Maribor. Za vse lepe trenutke pa mi skupaj z vami, z ramo ob rami. Na svetlobo, druženje in ustvarjanje, ki dobro v nas predrami!
◊ Plesalci in tolkalci Plesne izbe Maribor, Anita Čanadi, Tina Sovič, Diana Mureškič, Mojca Kasjak, Vojka Miklavc, Borut Wenzel, Alja Krofl in ekipa Zavoda MARS Maribor

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
WILD STRINGS TRIO
koncert
Otvoritvena glasbena poslastica, ki na krilih folka in improvizacije s samosvojimi ritmi navdušuje s pristno energijo – Wild Strings Trio!
Ljubljanska zasedba Wild Strings Trio je vzniknila leta 2014 kot naveza med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyjem Khunom ter slovensko-balkanskim kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. S silnim zagonom, pristno medsebojno predanostjo ter z željo po ustvarjanju unikatnega zvoka člani zasedbe vešče nadgrajujejo zastavljen izziv – združevati glasbene zvrsti, ki so jih srečevali na svojih samostojnih glasbenih poteh, se z njimi igrati. Njihova glasba, globoko zakoreninjena v folku in improvizaciji, je preko zapletenih taktov in avtorskih aranžmajev razvila izrazit prepoznaven ritem, ki preseneča, navdušuje in navdihuje občinstvo po vsej Evropi. Wild Strings Trio igrajo povsod, na ulicah in velikih odrih, v galerijah in barih ter s seboj nosijo brezkončne količine energije, radosti in veselja, ki jih s čistim užitkom delijo s svojim občinstvom. Njihov prvi album, posnet v jeseni leta 2015, nosi ime Lost Weekend.
◊ Wild strings trio so: Petra Onderufová (SVK), violina, Aleksander Kuzmić (SLO), kitara, Toby Kuhn (FRA), violončelo