Vilinsko mesto 2017
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja!

sobota, 2. 12. 2017, ob 10:00,
Vetrinjski dvorVes program o Vilinskem mestu 2017:

 Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

10.00–13.00 in 16.00–20.00, Vetrinjski dvor, Igralnica čitalnica, Izba, Umetniška sobana
SLADKE URICE USTVARJANJA
Ogledalce za pravo princeso – izdelovanje žepnih ogledalc
◊ Nina Kojc, Zavod MARS Maribor
Ptičja hiška – delavnica izdelovanja ptičjih krmilnic iz lesa
◊ Zmago Kovač
Volneni lampijoni – delavnica polstenja
◊ Staša Grilc, Zavod MARS Maribor

11.00, Vetrinjski dvor, Vilinska dvorana
PLESNO POPOTOVANJE NA VZHOD
plesne delavnice
Živopisno doživetje kultur skozi ples.
Svilena pot je preko Bližnjega in Daljnega vzhoda povezala ljudi in kraje skoraj neskončnih oddaljenosti, geografsko in kulturno. Na našem plesnem popotovanju na Vzhod se bomo srečali z nekaterimi zanimivostmi orientalskega in indijskega plesa. Živopisno doživetje različnih kultur skozi ples v prav posebni delavnici, primerni za stare in mlade.
◊ Zavod Ornament, Edita Čerče

17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
PRINCESKA NA ZRNU GRAHA
lutkovna predstava
Hudomušna predstava o tem, kako spijo prave princese in še čem.
Esmeralda, principala potujoče komedijantske »kompanije«, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov, Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje sta popolni polomiji, tudi premetov še nista osvojila, le kaj naj z njima? A pravita, da znata animirati lutke in zmoreta odigrati pravljico o Princesi na zrnu graha. Jima verjamemo? Pogumni, povabljeni na predstavo o princu, ki si želi za nevesto čisto pravo princeso!
◊ Lutkovno gledališče Velenje, Vanja Kretič, Noemi Čop, Borut Ring

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
THE SWINGTONES
koncert
Drage dame, dragi gospodje, zabava se začne na plesišču. Nocoj za nas igrajo The Swingtones!
The SwingTones je zbor odličnih glasbenikov. Od leta 2010 igrajo na swing plesnih večerih doma in v tujini, z veseljem in značilno hudomušnostjo pa tudi na samostojnih koncertih. Sebastijan Lukovnjak z vokalom in na kitari, Matjaž Dajčar na kitari, Matjaž Vertuš na kontrabasu, Jože Zadravec za bobni in Grega Zver na saksofonu poskočno vozijo svoj repertoar med žanri, kot so charleston, swing, rock 'n' roll in rockabilly. Na Vilinskem odru se bodo predstavili izključno z avtorskimi skladbami, tudi z uspešnicama Vse skupaj ni nič in Taka kot si, ki sta zapeljali že zelo veliko plesalk in plesalcev na plesišča po vsej Sloveniji. Obljubljajo večer, poln dobre glasbe in plesa. Naj se zabava prične!
◊ The Swingtones so: Sebastijan Lukovnjak, vokal, kitara, Matjaž Dajčar, kitara, Matjaž Vertuš, kontrabas, Jože Zadravec, bobni, Grega Zver, saksofon

ZAKULISJE – OD IDEJE DO NAKITA
razstava nakita profesionalnih oblikovalcev
Otvoritev razstave, sobota, 2. 12. 2017, ob 19.00
Vilinsko razstavišče na ogled postavlja izbrane kose priznanih slovenskih profesionalnih umetnikov, oblikovalcev sodobnega nakita.
Nakit je človekov osebni okras, oblikovanje nakita pa ena najstarejših oblik dekorativne umetnosti. Razstava Zakulisje – od ideje do nakita nam ponuja vpogled v širok spekter različnih kosov, ki so jih izdelali priznani slovenski oblikovalci sodobnega nakita. Vsak izdelek je opremljen s pripadajočo fotografijo in avtorskimi skicami, ki nam razkrivajo zakulisje nastajanja in ideje, iz katerih so zrasle kreativne rešitve.
◊ Umetniki oblikovalci: Aleksandra Atanasovski, Petra Bole, Romi Bukovec, Nataša Druškovič, Mirza Grošič, Nataša Grandovec, Aleš Hočevar, Anda Klančič, Jure Kodre, Sandra Kocjančič, Olga Košica, Martina Lončar, Martina Obid Mlakar, Uršula Rihtar, Christoph Steidl Porenta, Dalija Sega, Huberto Široka, Rok Široka, Žare Ognjenović