Vilinsko mesto 2017
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja!

petek, 8. 12. 2017, ob 16:00,
Vetrinjski dvor, Židovski trgVes program o Vilinskem mestu 2017:

 Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

16.00–18.00, Galerija Media Nox
PRAVLJIČNO SRCE
pravljične urice
Zaviti v šale na trg pod staro drevo na pravljico.
Le migljaj od mestnega vrveža stoji trg s pogledom na drago nam reko. Na njem stoji drevo že od pravekov. Gleda in posluša zgodbe in molči. Le tu in tam veter v njegovih vejah šepeče, le tu in tam v mrazu ječi. A daje zavetje pticam, kresnicam in nežnim resnicam. Povabljeni pod mogočno krošnjo na pravljice. Za vse nas jih pripovedujejo pravljičarji iz Mariborske knjižnice, Simona Kopinšek, ki s svojim glasom očara tudi odrasle, in Kamišibaj, malo papirnato gledališče, ki ga oživljata Tanja Lužar in Metka Damjan. Čas se ustavi in za hip je prav vse mogoče.
◊ Lea Hedl, Mariborska knjižnica, Tanja Lužar, Metka Damjan, Kamišibaj in Simona Kopinšek

16.00–20.00, Vetrinjski dvor, Igralnica čitalnica, Izba, Umetniška sobana
SLADKE URICE USTVARJANJA
Lonček za dar – slikanje na glinene lončke
◊ Nina Kojc, Zavod MARS Maribor
Brezčasno cvetje – delavnica oblikovanja rož iz krep papirja
◊ TOTI DCA Maribor
LEGO roboti – tehnična in multimedijska delavnica
◊ Jure Pikl, Mali ustvarjalci

17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
FUSION, ENERGIJA, KI PRIJA

koncert
Kadar je na kupu mladež, ki ima rada glasbo, se v njej najde in se z njo uči, je to zagotovo energija, ki prija. Koncert rock zbora Fusion!
FUSION je rock zbor, v katerem mladi glasbeniki odkrivajo svoje neznane in razvijajo že znane talente. Izražajo se v rock in pop kompozicijah, ki jih tudi sami izbirajo, se urijo na različnih glasbilih, kot solo pevci, režiserji, dirigenti … Vsega se lotevajo brez strahu, saj od njih nihče ne zahteva popolnosti. Pod mentorstvom Robija Koprivnika in Karis Wadsack iz EKC STIK prihajajo med nas z energijo, ki prija!
◊ Stik Maribor

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
MIA ŽNIDARIČ & STEVE KLINK

koncert
Povabljeni na prazničen nastop prve dame jazza Mie Žnidarič, ob spremljavi komponista in jazz pianista Steva Klinka.
Mia Žnidarič je prvič opozorila nase s priredbo skladbe Is You Is or Is You Ain't My Baby, ki je zasedla vrh glasbenih lestvic bivše Jugoslavije in širšemu krogu poslušalcev prvič predstavila swing jazz. Težko si predstavljamo, da se je v devetdesetih letih na popularnih radijskih postajah tradicionalni jazz standard pojavil ob boku pop zvezdnikom, kot sta Michael Jackson in Madonna, vendar se je zgodilo prav to. Slovenija je dobesedno ponorela za dekletom s podeželja, ki se s svojim petjem dotakne prav vsakega poslušalca. Težko bi našli pevko, ki se s tolikšno lahkoto giblje med različnimi glasbenimi slogi. Mia se igraje premika med interpretacijo jazzovskih standardov, čutenjem uglasbene slovenske poezije ali pa obujanjem ljudskih pesmi. Nevsiljivo draži, zapeljuje, namiguje, se igra, swinga, lebdi nad spremljevalno skupino instrumentalistov in poslušalcu pričara pokrajino najrazličnejših občutij! Od lahkotnih in elegantnih vtisov, temačnosti in melanholije, do veselja nad življenjem, ki prežema vsako poro njenega telesa. Na Vilinskem odru bo pela ob spremljavi svojega soproga, pianista in skladatelja Steva Klinka. Mariborskemu občinstvu se bosta predstavila s praznično obarvanim programom, seveda pa ne bodo manjkale njene največje uspešnice, s katerimi je zaslovela na domači glasbeni sceni.
◊ Mia Žnidarič in Steve Klink