Vilinsko mesto 2017
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja!

sobota, 9. 12. 2017, ob 10:00,
Vilinski dvorVes program o Vilinskem mestu 2017:

 Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

10.00–13.00 in 16.00–20.00, Vetrinjski dvor, Igralnica čitalnica, Izba, Umetniška sobana
SLADKE URICE USTVARJANJA
Vitraž iz narave – kolaž iz jesenskega listja
◊ Nina Kojc, Zavod MARS Maribor
Mozaik – delavnica dekoriranja zrcal z mozaikom, prodajna razstava
◊ Natalija Zabav
SPRETEN.SI – igrivo programiranje
◊ Marko Ivanišin, Spreten.si

10.00–18.00, Vetrinjski dvor, Vilinski dvor
INERVILOVO VILINSKO DVORIŠČE V PREDPRAZNIČNEM VZDUŠJU
dobrodelni dogodek
Dobrodelna prireditev Inner Wheel kluba Maribor s kulturnim programom, ustvarjalnimi delavnicami in bazarjem.
Dobrodelnost bogati dobrodelžneža in tistega, ki jo sprejema. Inner Wheel klub Maribor v predprazničnem času na dvorišču Vilinskega dvora pripravlja dobrodelno prireditev s pisanim kulturnim programom na Vilinskem odru, z ustvarjalnimi delavnicami in dobrodelnim bazarjem. Glasba, petje, ples in ustvarjalnost gostujočih skupin ter posameznikov nam bodo popestrili dan. Mozaik drobnih, a pomembnih dejanj. Povabljeni!
◊ Inner Wheel klub Maribor

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
VOX ARSANA: MY FAVORITE THINGS

koncert
Swing, filmske in božične klasike v Vox Arsana preobleki. Moje najljubše reči!
Vox Arsana veljajo za edinstven vokalni jazz kvartet v Sloveniji in na Balkanu. V njihovi eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi jazza. Skupina nastopa na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, na Hrvaškem, v Srbiji in ZDA. Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki ter so stalni gostje različnih big bendov. Od leta 2013 sodelujejo z New York Voices, dvakratnimi dobitniki nagrade grammy, in se pojavljajo v domačih ter tujih radijskih in televizijskih oddajah. Novembra 2015 so izdali svoj prvi studijski album Turn It Up, ki je nastal v sodelovanju z odličnim Big Bandom RTV Slovenija. 12 skladb lastnih priredb svetovnih uspešnic swinga, filmske glasbe, večnih slovenskih popevk in izvirne avtorske glasbe vabi poslušalca, da uglasi svojo energijo z osvobajajočimi ritmi iz svetovne zakladnice vokalne in »bigbandovske« glasbe. V My Favorite Things bomo v akustični verziji ob spremljavi glasbenikov prisluhnili večnim zimzelenim popevkam in svetovnim uspešnicam.
◊ Vox Arsana so: Nina Strnad, Ana Delin, Mladen Delin, Samo Ivačič in Renato Chicco, klavir, Luka Gaiser, bas, Bruno Domiter, bobni