Vilinsko mesto 2017
VILINSKO MESTO
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Festival svetlobe, druženja in ustvarjanja!

petek, 15. 12. 2017, ob 16:00,
Vetrinjski dvorVes program o Vilinskem mestu 2017:

 Programska knjižica Vilinskega mesta • www.vetrinjski-dvor.si

16.00–20.00, Vetrinjski dvor, Igralnica čitalnica, Izba, Umetniška sobana
SLADKE URICE USTVARJANJA
Metuljčki in mašnice, plešemo swing – izdelovanje modnih dodatkov
◊ Nina Logar, Zavod MARS Maribor
Klekljana čipka – prikaz in delavnica izdelovanja klekljane čipke, prodajna razstava
◊ Nada Vnuk
Tkani okrasi – delavnica malih obeskov s tehniko ročnega tkanja
◊ Vesna Gomboc
Zvončki – kiparska delavnica, izdelovanje glasbila
◊ Staša Grilc, Zavod MARS Maribor

17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
»AMY«
koncert
Zgodba o Amy Winehouse skozi njene pesmi in pripoved, na način Tretja špila!
Britansko pevko Amy Winehouse po glasbenem talentu, izjemnih glasovnih zmožnostih in njeno vlogo pri razvoju popularne glasbe primerjajo z največjimi jazz pevkami, kot so Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan. Navdušuje nas s svojo glasbo in z besedili, ki so osebna in izpovedna do te mere, da z njimi Amy pravzaprav pripoveduje svojo življenjsko zgodbo. Zelo mlada se je povzpela med glasbene zvezde, potem pa je, zaradi neizkušenosti, čustvene krhkosti, fizične izčrpanosti in neprestane izpostavljenosti medijskim pritiskom, vse življenje iskala pribežališče v alkoholu in drogah. Zaradi posledic zastrupitve z alkoholom je umrla že pri sedemindvajsetih letih.
Tretja špila!, skupina dijakov III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo, si je za svoj projekt izbrala prav zgodbo o Amy Winehouse. Na Vilinskem odru jo bomo doživeli v izvedbi mladih glasbenikov, ki pojejo njene pesmi, v dramaturško zaokroženo celoto pa jih povezuje pripoved o pevkinem življenju.
Tretja špila!, III. gimnazija Maribor

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
TZIGANO BRUTALLO
koncert
Manouche gypsy swing pobeg v dvajseta, trideseta, štirideseta in petdeseta leta prejšnjega stoletja. Časovni stroj bodo poganjali Tzigano Brutallo.
Tzigano Brutallo je manouche gypsy swing trio, ki preigrava skladbe 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, pa tudi kakšno, ki je nastala kasneje. Barviti repertoar zajema klasične manouche pesmi, zimzelene melodije, moderne jazz skladbe. Tzigano Brutallo sestavljajo kitarista Marko Zaletelj in Filip Vadnu na akustičnih manouche kitarah ter basist Gašper Žerjal na kontrabasu. Živahno, brutalno, nemirno, strastno, iskrivo, zaljubljivo!
◊ Tzigano Brutallo so: Marko Zaletelj, kitara, Filip Vadnu, kitara in Gašper Žerjal, bas