Koncerti za izven 2014/2015
VLATKO STEFANOVSKI & VASKO ATANASOVSKI QUARTET
Cena vstopnice
15,00 - 18,00 €
Pošlji prijatelju

petek, 26. 09. 2014, ob 20:00,
Velika dvorana Narodnega doma

Vlatko Stefanovski (kitara)
Vasko Atanasovski (saksofon, flavta)
Jošt Drašler (bas)
Marjan Stanić (bobni)


Srečanje dveh izjemnih, legendarnih glasbenikov, tokrat v družbi bobnarja in basista, nam prinaša čudovito in dih jemajoče glasbeno popotovanje. 

Kitarist Vlatko Stefanovski je še kot najstnik v rodni Makedoniji oblikoval skupino Leb i sol, ki je postala ena najpomembnejših imen glasbene scene bivše Jugoslavije, sredi 90-tih pa razvil odlično solo kariero. V zadnjih letih Vlatko koncertira po vsem svetu z vrhunskimi sodelavci kot so Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Manu Katche in mnogi drugi.

Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je eden naj kreativnejših in mnogostranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki. Prejel je številne nagrade za nastope in kompozicije tako doma kot v tujini. Njegova dela izvajajo mednarodno priznani solisti, ansambli, zbori in orkestri. Sodeloval je s priznanimi umetniki, glasbeniki kot so Marc Ribot, Michel Godard, Living Colour, Simone Zanchini ...

http://vlatkostefanovski.com.mk/
http://www.vaskoatanasovski.com/