Kekec 2011/12
VPIS ABONMAJA KEKEC 2011/2012
Pošlji prijatelju
Otroški abonma »KEKEC«
(za otroke od 3. do 8. leta starosti)

Cena abonmaja: 25 €
Cena vstopnice za posamezno predstavo: 6,50 €

Dodatne ugodnosti, ki jih nudimo ob nakupu abonmajev »KEKEC«:
drugi otrok: 15,00 €, tretji otrok 5,00 €

Abonmajski cikel za otroke »Kekec« bo razveseljeval naše male obiskovalce, zato se še posebej trudimo v program uvrstiti najboljše, kar nam slovenska gledališča trenutno nudijo.
Tovrstni abonma omogoča otrokom že od rosnih let naprej vstopati v svet gledališke umetnosti skozi prisrčne, igrive in barvite predstave, ustvarjene posebej za otroke. Izkušnje kažejo, da marsikaterega malčka vodi pot še naprej v »veliko« gledališče, saj navdušenje iz rosnih let ne popušča. Sožitje s kulturo namreč omogoča kvalitetnejše življenje, saj širi obzorja in nam nudi obilo lepega.
Predstave bodo predvidoma ob nedeljah, ob 17.00, v Veliki dvorani Narodnega doma Maribor.
V okviru abonmaja po predstavah organiziramo tudi poustvarjalnice – delavnice, v katerih otroci z lastnim ustvarjanjem na temo predstave pod budnim očesom naših mentoric podoživijo dogajanje na odru.

Želimo vam obilico zabave ter prijetnih trenutkov v druženju z nami!

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA IN DATUMOV UPRIZORITEV!

Pomembno obvestilo za starše naših najmlajših obiskovalk in obiskovalcev abonmaja Kekec
Otroci so veseli, razigrani, radovedni, otroško neposredni, in predvsem – majhni, vsaj za polovico manjši od nas odraslih. Vsem, tudi najmanjšim, želimo omogočili nemoteno spremljanje njim namenjenih predstav. Majhen otrok ne more uživati v predstavi, če pred njim sedi odrasel človek. Zaradi tega smo prvih deset vrst namenili otrokom.
Vljudno vas prosimo, da za sebe rezervirate abonma v eni od vrst od 11. naprej, če želite prisostvovati predstavi. Če želite, da bi z vašim malčkom ali malčico sedela skupaj, lahko zanj/zanjo rezervirate sedež v 10. vrsti, zase pa vzamete sedež v vrsti za njim. V primeru, da ste abonma kupili samo otroku, ga seveda lahko pospremite do njegovega sedeža. Potem lahko otroka počakate v preddverju, kjer se imate možnost v miru okrepčati s pijačo ali kavo in prebrati kakšno revijo.
Upamo, da bomo našim najmlajšim obiskovalcem s temi priporočili omogočili kar najboljšo izkušnjo pri spremljanju naših otroških predstav.


KEKČEVE POUSTVARJALNICE
   
Kekčeve poustvarjalnice organiziramo v okviru otroškega gledališkega abonmajskega cikla »Kekec«.
Poustvarjalnice so tematsko vezane na vsebino predstave, ki so si jo otroci prej ogledali. Temeljijo na povezovanju in zaokroževanju različnih vej kulture kot tudi znanosti. Z uspešnim izvajanjem poustvarjalnic nam je uspelo združiti gledališče z likovnim in literarnim ustvarjanjem, s staro obrtjo ter celo s fizikalnim raziskovanjem in ekologijo.
V sklopu abonmajskega cikla »Kekec«, v obliki ustvarjalnih delavnic omogočimo dodatne aktivnosti, ki se jih lahko udeležijo otroci in starši. Tako spodbujamo otroke, da skozi lastno ustvarjalnost razkrijejo zbrane vtise iz gledaliških predstav. Na poustvarjalnicah imajo otroci možnost aktivne udeležbe, razvijanje lastnih sposobnosti, domišljije in ustvarjalnosti. S tem je kulturnemu dogodku dodana nova razsežnost, ki zagotavlja kreativni razvoj tako otrokom kot tudi njihovim staršem.
Poustvarjalnice potekajo v izvedbi mentorjev.