Jazz v Narodnem domu 2017/2018
YOUNGBLOOD BRASS BAND (USA)
Cena vstopnice
10,00-14,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu (na ŠTUKU)

sobota, 21. 10. 2017, ob 21:00,
Dvorana Štuk, za IZVEN

David Henzie-Skogen (bobni, vokal)
Tom Reschke (bobni)
Jerome Cardynaals (bobni)
Devon Taylor (suzafon)
Nat McIntosh (pozavna)
Joe Goltz (pozavna)
Matt Hazelka (pozavna)
Zach Lucas (saksofoni)
Charley Wagner (trobenta)
Adam Rapa (trobenta)


Senzacija!
Desetčlanska pleh banda iz Wisconsina, ki je pred trinajstimi leti na prvem slovenskem nastopu razprodala Štuk, se vrača v Maribor!

Inštrumentarij Youngblood Brass Banda je ena najbolj »klasičnih« jazzovskih zasedb, katere zgodovina se vleče 100 let nazaj v čas zibelke jazza v New Orleansu! Toda iz žil jim brizga mlada, sveža kri in tako so se že zdavnaj zavihteli visoko na indie/hip-hop lestvico mednarodnih atrakcij. Youngblood s strastjo in žarom delajo glasbo, ki presega rasne, geografske in celo časovne omejitve: od neworleanških groovov, jazza, funka, soula, začinjeno z najbolj svežim hip-hopom. 

Youngblood niso zgolj povprečni »trubači«: vsi po vrsti so fenomenalni glasbeniki, intenzivni performerji, ki na odru dajejo od sebe, veliko več, kot je potrebno. So inteligentni umetniki, brez kančka prevzetnosti, ki je v današnji glasbi prisotna že povsod. Njihovi z energijo nabiti nastopi so redno razprodani, pogosto pa gostujejo tudi na največjih glasbenih festivalih na svetu – od Glastonburyja, Roskildeja in Pukkelpopa do SXSW, WOMADA in North Sea Jazza. Ko se prične širiti zvok dveh, mestoma celo treh bobnarjev z afrokubanskim naglasom, groove sedmih trobilcev/pihalcev in angažirani rap, se nam obeta prava sobotna trobilska hip-hop žurka, ki ji ni para! 
Slišalo se jo bo daleč! In dolgo.

https://www.youngbloodbrassband.com/

Prodaja vstopnic: Narodni dom in ŠTUK (Gosposvetska 83)
Cena vstopnic: predprodaja 12,00 €; 10,00 € - študentje in dijaki (11. 9.- 18. 10.); 14,00 € (19. 10.  – 21. 10.)
Radio Si