Ostale prireditve 2016/2017
ZBOROVANJE PTIC
Cena vstopnice
5,00-6,00 €
Pošlji prijatelju

4. sezona sodobnih uprizoritvenih umetnosti Nagib na oder

četrtek, 19. 10. 2017, ob 20:00,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Nastopajo: Benjamin Krnetić, Petja Labović, Blaž Dolenc, Nejc Cijan Garlatti, Sara Dirnbek, Nataša Keser

Avtor: Jean-Claude Carrière; režija: Nina Rajić Kranjac, prevod: Danica Geršak, kostumografija: Ljubica Čehovin – Suna, scenografija: Aleksander Vujović, sponzor in svetovalec za sceno: Farzad Koushki, izbor glasbe: Lea Čehovin
oblikovalec svetlobe: Martin Lovšin, izvršna producentka: Barbara Poček; produkcija: Gledališče Glej, koprodukcija: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, organizacija: Društvo Nagib v sodelovanju z Narodnim domom Maribor


Gledališka predstava
Uprizoritev je namenjena 40 gledalcem, ki se skupaj z igralsko zasedbo podajo na pot raziskovanja teksta, preko nastavkov, ki jih predstava ter ambient vzbudita v njih, pa tudi na potovanje po sebi. 
Predstava je sestavljena iz treh delov (zborovanje, puščava, sedem dolin), ki z vpeljavo avtorske note vnaša svežino v sicer dramsko predstavo Zborovanje ptic je zaključna produkcija Glejeve rezidentke v l. 2015 Nine Rajić Kranjac in je režiserkina magistrska naloga v okviru drugostopenjskega programa Gledališka in radijska režija na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani. Besedilo pesnika, hagiografa in teoretika sufizma Farida un Dina Attarja sta l. 1979 v dramo ubesedila Jean-Claude Carrière in Peter Brook, s čimer je zgodba o Smrdokavri, sufističnem učitelju, in potovanju ptic dosegla množice.

Predstava traja 135 minut in ima dva odmora.

http://www.glej.si/dogodki/predstave/122/1339

Število gledalcev je omejeno na 40, zato vam priporočamo rezervacijo vstopnice oziroma nakup preko spleta.

Cena vstopnic: 6,00 €; 5,00 € (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost (s potrdilom)

www.nagib.si