Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Cikel za mladeOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstave
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceNarodni dom MariborArhivProstori

Zbor Carmina Slovenica

6. koncert Cikla za mlade

Dvorana Union, Maribor
Čet 26 APR 15:00
Cik
Cik
Cikel za mlade in Izven

Cena vstopnice: 5,00 EUR

Komentirani koncert

Carmina Slovenica je pod umetniškim vodstvom dirigentke Karmine Šilec mednarodni prostor zaznamovala kot kolektiv, ki s konceptom choregie širi polja glasbeno-gledališke umetnosti ter vnaša v glasbeno sceno svežino, raziskuje novo izraznost, intenzivnost doživljanja in komunikacije. Ugled ansambla potrjujejo številni koncerti po vsem svetu ter vabila na številne najvidnejše in prestižne festivale, več kot 30 najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, sodelovanje pri številnih mednarodnih projektih, 19 izdanih zgoščenk, snemanja za mnoge radijske in televizijske postaje ter odlične kritike predstav izpod peresa glasbenih strokovnjakov in kritikov. 

Predstave Carmine Slovenice odlikujejo precizna vokalna disciplina, mladostna energija, glasbena in scenska domišljija ter umetniška prepričljivost. Zborove scenske uprizoritve najbolje opišemo kot virtuozne: z brezhibno intonacijo, čistim zvokom, dovršenim gibom, neovirane, skoraj hipnotične. V Sloveniji ni veliko umetniških ekip, ki bi bile primerljivo mednarodno prepoznavne.

Karmina Šilec je umetniška voditeljica Choregie, novoglasbenega gledališča, mednarodnega projekta in koncertne serije Attacca ter Choregie aka Choregie, festivala za novo glasbo. S konceptom choregie – glasbenim gledališčem in z inovativnimi posegi je razprla prostor za kompleksne večzvrstne umetniške dogodke. Za svoje delo je prejela številne domače in tuje nagrade ter priznanja, med drugim nagrado Prešernovega sklada, ugledno mednarodno nagrado Robert Edler Prize za prispevek k stroki v svetovnem merilu, nagrado mednarodnega gledališkega inštituta ITI Music Theatre Now, prestižno Zlato masko, Glazerjevo listino itd. 

https://www.carmina-slovenica.si/

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Zbor Carmina Slovenica

Karmina Šilec, dirigentka

Sorodno

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Pust v Narodnem domu

Otroško pustno rajanje z Romano

11. februar ob 11.00 in 15.00