Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsNon-subscription comedyComedy SeriesProductions
Youth
All eventsYouth series FuriosoChildren's series KekecCultural Diary[Translate to English:] Predstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvor
Festivals
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Tickets
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Mojca Erdmann, Malcolm Martineau

3. koncert Komornega cikla 2022/2023

Dvorana Union, Maribor
Wed 25 JAN 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Ticket price: 11,00 - 14,00 EUR

14 €; 13 € (upokojenci); 11 € (invalidi), 5 € (študenti, dijaki)


Programska knjižica 2022/2023


»Ljubljenec moje duše«

Spored: Robert Schumann, Clara Schumann, Johannes Brahms


»Kdor se prepusti tej pevki, ga bo nosilo na vedno spreminjajočem se brezhibnem in jasnem valu impulzivnosti.« (Niederösterreichischen Nachrichten) »Živ, brezhibno uglašeni sopran M. Erdmann je prava radost za poslušalca.« (Gramophone) Kritiki hvalijo in občinstvo ljubi sopranistko Mojco Erdmann zaradi lepote njenega glasu, brezhibnega mojstrstva in karizme, ki jo izžareva na odru. Njena repertoarna vsestranskost je brez primere, saj je priznana kot vrhunska pevka tako baročne kot sodobne glasbe in tudi tiste vmes. Sopranistka svoj »veliki dar« (BBC Music Magazine) naravno deli z vodilnimi skladatelji sodobne glasbe, ki zanjo ustvarjajo svoja najboljša nova dela.

Življenje za glasbo je bilo Mojci Erdmann položeno v zibelko. Glasbenica, katere oče, po rodu Nemec, je skladatelj, mati Slovenka pa pianistka, je imela namen postati violinistka, vendar jo je pot zaradi izjemnega pevskega daru povedla v drugo smer.
Danes je redna gostja na odru Berlinske državne opere, Salzburškega festivala in festivala v Baden-Badnu, nastopila je z Berlinskimi filharmoniki, Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia, Kraljevim orkestrom Concertgebouw in Dunajskimi simfoniki ter dirigenti, kot so sir Simon Rattle, Manfred Honeck, Kent Nagano in Nikolaus Harnoncourt. Priljubljene albume izdaja pri ugledni založbi Deutsche Grammophon.
Leta 2022 smo je imeli prvič priložnost slišati tako v Mariboru kot nasploh v Sloveniji, in navdušila nas je s svojim nevsakdanje kristalnim glasom ter žarečo odrsko prezenco.

Zdaj se vrača z recitalom izbranih del iz zlatega obdobja za samospev iz krožka zakoncev Schumann in Johannesa Brahmsa ter s prav tako vrhunskim pianističnim partnerjem.
O Malcolmu Martineauju je neki kritik po koncertu v dvorani Carnegie zapisal: »Martineau je tudi sam pripovedovalec zgodb, v vsakem samospevu poišče notranji občutek za dramo in smoter.« Zvezdniško prežarjeni večer samospevov bo zagotovo eden od vrhuncev naših komornoglasbenih druženj.

Buy tickets
Share with friends

Mojca Erdmann, sopran

Malcolm Martineau, klavir

We recommend

E-news subscription

 

Sponsors

Razstava

Narodni dom Maribor – središče kulturnega dogajanja od 1899

Ob 30-letnici Narodnega doma Maribor
Razstavišče Kibela, 30. 10. do 22. 11.
Jazz v Narodnem domu

Paradox Trio

M. Darriau, saksofoni, klarineti, kaval, dude; B. Shepik, kitare, R. Cappadocia, 5-strunsko čelo; S. Salifoski, tolkala

8. oktober, 20.30, Mali oder