Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Damon Locks & Ken Vandermark

Jazz v Narodnem domu + Druga godba

Mali oder Narodnega doma
Sre 24 MAJ 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Dva protagonista čikaške glasbene scene


Ken Vandermark najbrž ne potrebuje posebne predstavitve. Že več kot 30 let je ena ključnih osebnosti na čikaški glasbeni sceni, aktiven tako v jazzu in improvizaciji kot tudi v polju alternativnega roka, soula in funk glasbe. Le malokdo se lahko ponaša s tako širokim vplivom na nastanek glasbenih scen kot Ken; ni pretirano dejati, da je soustvaril živopisano sceno v Chicagu, na Poljskem in, nenazadnje, tudi v Sloveniji. Samo v Mariboru je doslej nastopil devetkrat: s skupino Vandermark 5 (2001 in 2009), DKV trio (2002 in 2015), Spaceways Inc (2003), Made to Break (2013), kot gost v zasedbah AALY trio (2001) in Ab Baars trio (2007) ter v zasedbi slovensko-ameriškega sodelovanja Transatlantic Bridge (2002). Leta 1999 je bil najmlajši prejemnik prestižne nagrade MacArthur genius grant, četrt-milijonski izkupiček pa je porabil predvsem za to, da je odigral čim več koncertov – tudi po 300 na leto. Danes, pri 59-ih letih, ga lahko štejemo za enega najbolj vplivnih glasbenikov svoje generacije, ki z vsakim projektom prinese nov odtenek v neusahljiv vrelec kreativnosti.

Ne preseneča, da ga bomo tokrat slišali s še enim tačas najbolj vidnih protagonistov v Čikagu. Damon Locks je pri svojem delu prestopil tako rekoč vse meje discipline: je vizualni umetnik, učitelj, pevec, pesnik, glasbenik in deejay.  Njegova glasba črpa iz bogate lokalne tradicije soul, funk, hip-hop in druge popularne glasbe, ki jo meša z afrocentričnimi in psihadeličnimi elementi. 

Spontana interakcija obeh glasbenikov prinaša kombinacijo v živo obdelanih posnetih zvokov, elektronike in pihal ter na svež, doslej neslišan način, pričara bogato tradicijo ameriške glasbe.

Koncert pripravljamo v sodelovanju s festivalom Druga godba.


Cena vstopnic: 10 €, 8 € (študenti)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Damon Locks, posneti zvoki, elektronika, glas
Ken Vandermark, pihala

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji