Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Drumming Cellist

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Čet 14 NOV 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

 

Biti sam na odru pa nikakor ni lahka naloga.

Dosedanja karierna pot Kristijana Krajnčana je precej nenavadna in se v celoti odraža skozi navdušujoč projekt Drumming Cellist. Sprva se je namreč učil igranja čela na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa diplomiral iz jazzovskih bobnov na konservatoriju Prins Claus v Groningenu. Pred časom je magistriral iz filmske glasbe na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Glasba mu je bila položena že v zibelko (rojen je bil v glasbeni družini očeta Lojzeta in mame Romane Krajnčan) in glede na to ne preseneča, da je v projektu Drumming Cellist spojil vse naštete izkušnje ter ustvaril spoj jazza, klasične glasbe, etna, filmske glasbe ter improvizacije. 

Drumming Cellist je povsem edinstven projekt, ne le v slovenskem, temveč tudi v mednarodnem prostoru, ki raziskuje vprašanje, ali je moč igrati čelo udarno kot bobne ter bobne igrati lirično kot čelo? Ali je moč igrati oboje hkrati? Ali celo preseči, spojiti in zliti kombinacije ritmov, harmonij, melodij in improvizacij? Jih skrbno oblikovati v premišljeno vizijo ter tako poslušalca popeljati iz drvečega, ponorelega sveta instantne zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti? Odgovor je seveda pritrdilen, vendar terja sposobnosti premišljenega, rutiniranega in vsestranskega glasbenika, še posebej, če se na to misijo poda sam.

Biti sam na odru pa nikakor ni lahka naloga; v ciklu Jazz v Narodnem domu so ji bili doslej kos le redki: Iva Bittova (CZE), Hakon Kornstad (NOR), Paolo Angeli (ITA), Drumming cellist pa je prvi slovenski solistični nastop v ciklu.

Zelo priporočamo!

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Kristijan Krajnčan (violončelo, bobni)

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor