Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Joel Ross »Good Vibes«

Jazz v Narodnem domu

Dvorana generala Maistra
Tor 16 NOV 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 10,00 - 8,00 EUR

Ime Joela Rossa in njegove skupine Good Vibes bomo pomnili še mnoga leta, saj je trenutno eno najbolj vročih imen pri legendarni založbi Blue Note.


Njegov nov album je izšel pri tej žlahtni jazzovski hiši 23. oktobra, s čimer se je Ross pridružil sijoči tradiciji vibrafonistov, ki pri tej založbi sega od Milta Jacksona preko Bobbyja Hutchersona do Stefona Harrisa. Mladenič, o katerem se zadnje čase zelo veliko govori, je prejel že celo vrsto nagrad, igral na domala vseh pomembnih festivalih in v vseh renomiranih klubih. V le nekaj letih je igral z glasbeniki, kot so Herbie Hancock in Christian McBride ter z vidnimi predstavniki mlajše generacije, kot so Ambrose Akinmusire, Gerald Clayton, Jon Batiste in Marquis Hill. Glasba njegove skupine Good Vibes črpa iz žlahtne tradicije hardbopa, se intenzivno spogleduje z ameriškim kvartetom Keitha Jarretta (Redman/Haden/Motian) in se hkrati z briljantnimi kompozicijskimi prijemi ter melodično improvizacijo odločno vpisuje med jazzovske pisce sodobnosti – in gotovo tudi prihodnosti.. 

Ross je rojen v Chicagu, a je trenutno eden najvidnejših predstavnikov sodobnega jazza v Brooklynu  in v zasedbi Good Vibes. S to zasedbo bo ob izidu novega albuma premierno in ekskluzivno nastopil v Sloveniji, predstavlja pa same mlade mojstre jazza iz New Yorka.  

Pred skoraj natanko desetimi leti smo v ciklu Jazz v Narodnem domu predstavili solo pianista Vijaya Iyerja, ki je medtem postal eno najvidnejših imen v jazzu; podobno lahko pričakujemo od Joela Rossa, zato nikar ne zamudite njegovega prvega in edinega slovenskega nastopa.


Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € – študentje

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Joel Ross, vibrafon

Immanuel Wilkins, saksofoni

Kanoa Mendenhall, kontrabas

Jeremy Dutton, bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji