Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Jure Pukl »Anorok« kvartet

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Čet 22 FEB 20:30
Jaz
Razprodano
Jaz
Jazz v Narodnem domu

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Le malokateri slovenski glasbenik se lahko ponaša z ducatom avtorskih albumov ter s sodelovanji s tako zvenečimi imeni, kot Jure Pukl.


Jure Pukl, prejemnik nagrade Prešernovega sklada (2015), najbrž ne potrebuje posebne predstavitve. Po zaključenem študiju na Dunaju, v Gradcu in v Haagu je svojo karierno pot našel predvsem v New Yorku, kjer je dobil štipendijo na Berklee College of Music ter študij nadaljeval pri mojstrih, kot sta Joe Lovano in George Garzone. Kmalu je postal eden vidnejših saksofonistov tamkajšnje scene in tako ne preseneča, da se je v Slovenijo vrnil šele pred kratkim.

Le malokateri slovenski glasbenik se lahko ponaša z ducatom avtorskih albumov ter s sodelovanji s tako zvenečimi imeni, kot Jure Pukl. Ustvarja edinstveno zvrst sodobnega jazza in impresionistične sodobne glasbe, ki jo izvaja z veliko mero znanja in ljubezni, pri čemer poudarja prepletanje med člani svojih skupin. In težko bi našli skupino, ki je bolj povezana kot »Anorok« kvartet, saj vsi člani sodelujejo v različnih zasedbah in med seboj skorajda telepatsko komunicirajo. 

Basist Joe Sanders igra v zasedbah velikih glasbenih imen kot so Christian Scott, Ambrose Akinmusire, Theo Croker, Gerald Clayton in celo legendarni Charles Lloyd. Bobnar Nasheet Waits velja za enega ključnih tolkalcev našega časa, sodeluje z glasbeniki kot so Andrew Hill, Christian McBride, David Murray, Avishai Cohen, predvsem pa v skupini Jason Moran & The Bandwagon. Trobentač  Philip Dizack si je prislužil naziv »enega od petindvajsetih trobentačev prihodnosti« revije Downbeat.

Skupina bo v Mariboru predstavila nov album Melt, ki je izšel oktobra 2023 in predstavlja vrhunec aktualne newyorške scene. Ne zamudite ga!


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Jure Pukl, saksofoni

Philip Dizack, trobenta

Joe Sanders, kontrabas

Nasheet Waits, bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji