Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionSodni stolp
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Ohad Talmor Newsreel

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Pet 13 DEC 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Koncert na katerem se boste počutili kot v katerem izmed vodilnih newyorških klubov!

Če ste zapisani jazzu, nikar ne zamudite koncerta, na katerem se boste počutili kot v katerem izmed vodilnih newyorških klubov. Na ekskluzivni slovenski nastop namreč prihaja nekaj trenutno najbolj vročih imen newyorške scene, zbrane pod okriljem založbe Pi Records, ki so obenem del kreativnega pedagoškega korpusa renomiranih ameriških jazzovskih šol New School of Music in Manhattan School of Music!

Tolkalca in bobnarja Dana Weissa je New York Times umestil med 5 najboljših jazzovskih bobnarjev, njegov album »Fourteen« pa so v letu 2014 uvrstili na lestvico 10 najboljših albumov tistega leta (ne glede na žanr). Revija Downbeat ga je kar dve leti zapored izbrala za najbolj nadarjenega perkusionista. 

Kitarist Miles Okazaki je bil v letu 2019 izbran za »#1 Rising star« glasbenika – ime torej, o katerem bo v prihodnje še veliko slišali. Dolga leta je bil član zasedbe Five Elements Steva Colemana ter sodeloval z glasbeniki kot so Kenny Barron, John Zorn, Stanley Turrentine in številnimi drugimi. Letos je posnel revolucionarni album »Work«, na katerem je na kitari odigral vse skladbe Theloniousa Monka. Album je bil izdan na šestih CDjih.

Newsreel je zasedba stalnica v delu saksofonista Ohada Talmorja, katere nukleus je pričujoči trio, a občasno zraste tudi do seksteta. Talmor se je kalil v skupinah Joa Lovana, Joshue Redmana, Carle Bley, Kurta Rosenwinkla, Steva Swallowa predvsem pa v zasedbah legendarnega Lee Konitza, za katerega še naprej deluje kot aranžer in skladatelj.

Vse druži še ljubezen do indijske glasbe ter nasploh izjemno široko polje glasbenega ustvarjanja, ki se spontano zlije v glasbo zasedbe Newsreel.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Ohad Talmor (saksofoni),
Miles Okazaki (kitare),
Dan Weiss (bobni, tolkala)

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Monodrama

Gajaš, brez maske

Igra: Vlado Novak
27. januar, 19.30, Narodni dom Maribor