Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Samo Šalamon, Arild Andersen & Ra Kalam Bob Moses

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Čet 27 OKT 20:30
Izv
Razprodano
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

»Pure and Simple« je naziv novega albuma izpod peresa Sama Šalamona, ki bo zadnji koncert  štirinajstdnevne evropske turneje odigral prav v Mariboru.


Pred dobrim desetletjem smo koncerte mariborskega kitarista Sama Šalamona najavljali kot obetajočo zanimivost, ki bo presegla meje lokalnega. Danes njegova diskografija šteje skoraj 40 albumov, na katerih je slišati vodilna imena sodobnega jazza, katerih spisek je predolg, da bi ga tukaj navajali. Revije ga uvrščajo med deset najbolj prepoznavnih kitaristov našega časa in zdi se, kot da ne počiva niti sekunde. Samo letos je izdal že pet albumov in med njimi morda najbolj presenetil z albumom »Dolphyology,« na katerem je kot prvi na svetu predstavil vse skladbe Erica Dolphyja, odigrane na kitari.

Najnovejši album »Pure and Simple« pa je še eno veliko presenečenje in nedvomno presega vsa pričakovanja: Šalamon tokrat druži moči z dvema resnično legendarnima glasbenikoma, ki imata v resnici več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. 

Basist Arild Andersen je eno vodilnih imen založbe ECM: v 60. letih prejšnjega stoletja je bil član kvarteta Jana Garbareka in igral z imeni, kot so Sonny Rollins, Chick Corea, Don Cherry, Stan Getz in Sam Rivers. V 80. in 90. letih je posnel legendarne albume, na katerih so sodelovali Kenny Wheeler, Paul Motian, Bill Frisell, John Abercrombie, Ralph Towner in številni drugi.

Tudi tolkalec in bobnar Bob Moses je že v 60. letih prejšnjega stoletja igral v bendih Rolanda Kirka, Garyja Burtona, Dava Liebmana in Larryja Coryella ter bil nasploh eden ključnih inovatorjev jazz fusion glasbe. Leta 1975 je posnel enega najbrž najbolj pomembnih kitarskih jazz albumov »Bright Size Life« s Patom Methenyjem in Jacom Pastoriusom, kasneje pa še kopico albumov z glasbeniki, kot so Steve Swallow, Bill Frisell, Sheila Jordan, Steve Kuhn, John Scofield in mnogi drugi.


Cena vstopnic: 10 €; 8 € – študentje

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Samo Šalamon, kitare

Arild Andersen, kontrabas

Ra Kalam Bob Moses, bobni, tolkala

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji