Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Samo Šalamon Bassless Trio & Takt Ars Orchestra

Jazz v Narodnem domu

Velika dvorana Narodnega doma
Pon 15 OKT 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

1. del

Samo Šalamon & Howard Levy & Nino Mureškič

Ni prvič da se Samo Šalamon predstavlja s triom brez basa, a tokratna različica Bassless Tria je še posebej zanimiva, saj bo solist verjetno najbolj inovativen ustni harmonikaš v zgodovini jazz glasbe, Howard Levy. Gre za večkratnega dobitnika nagrade Grammy, ustanovnega člana legendarne zasedbe Bela Fleck & The Flecktones ter glasbenika, ki redno sodeluje z velikani glasbe, kot so Paul Simon, Donald Fagen, Bobby McFerrin, Chick Corea, Rabih Abou-Khalil, Paquito D'Rivera, Dolly Parton in številni drugi. Zasedbi se bo tokrat pridružil najboljši slovenski tolkalist, Nino Mureškič. Trio bo predstavil novo ploščo Samo Salamon & Howard Levy: Peaks of Light, ki je izšla meseca januarja 2018.

2. del

Samo Šalamon Bassless Trio & Takt Ars Orchestra & Achille Succi, Boštjan Gombač, Howard Levy

Tukaj ni kaj dodati: pričakuje vas tretja inkarnacija Šalamonovega kitarskega orkestra (s krstno izvedbo na Festivalu Lent in ponovitvijo v Narodnem domu v letu 2016), ki presega vse dosedanje!
Zasedba 34-članskega kitarskega orkestra bo predstavila 5 novih kompozicij ter 2 starejši skladbi, ki sta izšli na zgoščenki Takt Ars Suite (2017). Ne le da bo na odru kar 28 kitaristov, tokrat bo slišati tudi nove soliste (Howard Levy in Boštjan Gombač), hkrati pa bosta dodatno dimenzijo prinesla harmonika (Daniel Marinič) in tolkala (Nino Mureškič). Odri bi se šibili in mediji navdušeno pisali, ko bi le bilo moč tega dinozavra naložiti v avtobus in ga popeljati širom Evrope – tako pa je spričo nemogoče logistike že tretjič na ogled in posluh izključno in samo v Mariboru. Verjemite nam, sveže in glasno bo!

»Briljantni kitarist Samo Šalamon je eden najbolj kreativnih in produktivnih glasbenikov na svetu. Vseh njegovih 20 plošč je neverjetno izvirnih in inovativnih…sveže ideje in izvrstna muzikalnost!« (Allmusic, ZDA 2017)
»Vsestransko, presenetljivo, avanturistično, sistematsko, ritmično zapleteno in natančno dodelano, melodično dovzetno in estetsko. Krajše: nujno priporočamo!« (Jazzzeitung, Nemčija 2017) 
»V dveh besedah – močna in fantastična glasba, ki je ne smete izpustiti!« (Multikulti, Poljska 2017)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Samo Šalamon & Howard Levy & Nino Mureškič

Samo Šalamon, el. kitara
Howard Levy, ustna harmonika
Nino Mureškič, tolkala

Samo Šalamon Bassless Trio & Takt Ars Orchestra & Achille Succi, Boštjan Gombač, Howard Levy

Samo Šalamon,
el. kitara, vodja zasedbe
Howard Levy, ustna harmonika
Achille Succi, alt saksofon
Boštjan Gombač, pihala
Daniel Marinič, harmonika
Denis Jančič, bobni
Nino Mureškič, tolkala
Takt Ars Orchestra:

Pia Zala Meden, bas; Erik Vuga, bas; Niki Fišer, Urban Kolarič, Jure Gračner, Jakob Podlesek, Adrian Čurin, Timotej Lubej, Bine Zgaga, Tine Gergič, Jaka Topič, Janin Vezonik, Primož Perko, Alja Rojko, Ana Blažič, Filip Urnaut, Aleksej Čosič,  Marko Vaupotič, Nina Dobaj, Mojca Gumzer, Gašper Drev, Tine Mihailovič Krpan, Nace Preglav, Til Trinkaus, Zoja Mlakar, Brin Trstenjak, Andrej Pec, Matevž Fišer, akustične in električne kitare

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor