Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

The Still

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Pet 5 OKT 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Zasedba s »hipnotično« instrumentalno glasbo z jazz elementi, ki spominja na filmsko glasbo.

Mednarodna izkušenih skupina glasbenikov, ki se je združila v Berlinu. Bobnar in tolkalec Steve Heather in pianist Chris Abrahams, oba iz Avstralije, kanadski basist Derek Shirley in kitarist Rico Repotente iz Nemčije. 
Ob poslušanju skupine The Still, ki je medtem na klubski sceni dobila številne privržence, se človek vpraša kaj imajo skupnega Neil Young, Lester Young, Angus Young in La Monte Young?
Če bi The Still nastali pred nekaj desetletji, bi človek najbrž lahko verjel, da so na glasbi vseh naštetih pustili neizbrisne sledi, tako pa je kvečjemu obratno, saj je skupina v resnici nastala šele pred nekaj leti v Berlinu. V vendar v njej odzvanjajo izkušnje vseh naštetih: od psihadeličnih folk-rock elementov, cool-jazza, prvin težkega rocka in repetitivnega minimalizma.

Jedro skupine The Still je trio kitare, basa in bobnov, ki se giblje skozi hipnotične, čudovito počasne, zasanjane, a vendar prodorne zvokrajine na meji med ponavljajočo se enostavnostjo in subtilno kompleksnostjo. Lepoto v počasi odigranih rockerskih songih bo na mariborskem koncertu še posebej pričaral posebni gost, pianist Chis Abrahams, član kultnega avstralskega tria The Necks.

Glasbo skupine The Still je nadvse težko opisati in veliko bolje izkusiti v živo. Zvenijo kot filmska glasba še neposnetega filma, kot lepota v počasnem posnetku, kot ciklični trans brez očitne odrešitve; še najbolje jo je opisal Glenn Gould, ko je o nečem povsem drugem dejal: »The Still is the essence of music«. Po drugi strani pa mnogi verjamejo, da je objava prvega albuma skupine The Still bistveno prispevala k porastu svetovne populacije.

Facebook >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Rico Repotente, el. kitare
Derek Shirley, kontrabas
Steve Heather, bobni, tolkala

Gost:
Chris Abrahams, klavir

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji