Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Tim Berne's Big Satan

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Sre 21 FEB 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Big Satan – ikonoklastični trio

Trio je v dobrem desetletju proizvedel zgolj tri albume: I Think They Liked It, Honey (Winter & Winter, 1997), Souls Saved Hear (Thirsty Ear, 2004) in Live Incognito (Screwgun, 2006). S tem so izpostavili dejstvo, da so skupina, ki jo je treba doživeti predvsem v živo! Ne glede na to pa je vsak njihov album klasičen trk med kompozicijo in spontanostjo, med pričakovanim in šokantnim, med temno snovjo in izpeto dušo.

V primerjavi s skupino Big Satan mnogo metalskih skupin izzveni predvidljivo, mnogo jazzerjev pa povsem brez humorja. Povedano metaforično: če bi bil jazz zabaviščni park, bi bili Big Satan vožnja z vlakcem smrti. Revija All about jazz jih je povsem ustrezno imenovala takole: »Če je trio Paul Motian/Bill Frisell/Joe Lovano impresionistični yin, potem je trio Big Satan njegov ekspresionistični yang.«

Leta 1954 rojeni Tim Berne je od svojih začetkov v letu 1979 ustvaril kariero, ki velja za najmanj tako edinstveno, kot je mesto Johna Zorna na newyorški sceni. Fascinacija s soul glasbo šestdesetih let je v njegovem zvenu slišna še danes, čeprav je spretno stkana z raznorodnimi vplivi rock glasbe in svobodno godbo njegovega učitelja Juliusa Hemphilla (World Saxophone Quartet). Albumi Tima Berna, posneti za založbe JMT, Winter & Winter (ter kasneje za samozaložbo Screwgun) veljajo za mojstrovine sodobnega jazza.

Poleg zasedb Bloodcount in Snakeoil je v triu Big Satan (v katerem zvok kroji odsotnost basa) našel kongenialne partnerje, ki po nekajletni odsotnosti z evropskih odrov v Sloveniji premierno in ekskluzivno nastopajo na Malem odru Narodnega doma v Mariboru.

Spletna stran >> •  Spletna stran >> • Spletna stran >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Tim Berne, saksofoni
Marc Ducret, el. kitare
Tom Rainey, bobni

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor