Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vasko Atanasovski Trio+

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Tor 14 DEC 20:30
Izv
Razprodano
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

 10,00 €; 8,00 € (študenti)


­High Energy Vitamin Music


Legendarni Vasko Atanasovski Trio je je spomladi 2012 izdal znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem, Makedoniji in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi v London, Nemčijo, Slovaško ter daljšo turnejo po Argentini.
Deset let trajajoči zgodbi tria, v katerem je na kitaro igral Dejan Lapanja, bobne pa Marjan Stanić, se je proti koncu priključil še kontrabasist Žiga Golob. Z letom 2020 pa je kitaro zasedel Miha Petric, občasno, kakor tudi na nocojšnjem koncertu p bo bas linije zasedel Jošt Drašler z električno bas kitaro, ki je prvič z zasedbo zaigral letos v Luksemburgu.
Zasedba štirih izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi, vabijo k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami, že sedmo leto, uspešno osvajajo rock, jazz in world music odre.
Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.
Do se daj je izdal že 15 avtorskih albumov, pred dvemi leti pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album »Best of Vasko Atanasovski«, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med  zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.


...»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer
»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

Za nakup vstopnic in ogled dogodka velja PCT pogoj.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vasko Atanasovski, vokal, saksofon, flavta

Miha Petric, el. kitara

Jošt Drašler, el. bas kitara

Marjan Stanić, bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji