Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Mojca Erdmann, Malcolm Martineau

3. koncert Komornega cikla 2022/2023

Dvorana Union, Maribor
Sre 25 JAN 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Cena vstopnice: 11,00 - 14,00 EUR

14 €; 13 € (upokojenci); 11 € (invalidi), 5 € (študenti, dijaki)


Koncertni listProgramska knjižica 2022/2023


»Ljubljenec moje duše«

Spored: Robert Schumann, Clara Schumann, Johannes Brahms


»Kdor se prepusti tej pevki, ga bo nosilo na vedno spreminjajočem se brezhibnem in jasnem valu impulzivnosti.« (Niederösterreichischen Nachrichten) »Živ, brezhibno uglašeni sopran M. Erdmann je prava radost za poslušalca.« (Gramophone) Kritiki hvalijo in občinstvo ljubi sopranistko Mojco Erdmann zaradi lepote njenega glasu, brezhibnega mojstrstva in karizme, ki jo izžareva na odru. Njena repertoarna vsestranskost je brez primere, saj je priznana kot vrhunska pevka tako baročne kot sodobne glasbe in tudi tiste vmes. Sopranistka svoj »veliki dar« (BBC Music Magazine) naravno deli z vodilnimi skladatelji sodobne glasbe, ki zanjo ustvarjajo svoja najboljša nova dela.

Življenje za glasbo je bilo Mojci Erdmann položeno v zibelko. Glasbenica, katere oče, po rodu Nemec, je skladatelj, mati Slovenka pa pianistka, je imela namen postati violinistka, vendar jo je pot zaradi izjemnega pevskega daru povedla v drugo smer.
Danes je redna gostja na odru Berlinske državne opere, Salzburškega festivala in festivala v Baden-Badnu, nastopila je z Berlinskimi filharmoniki, Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia, Kraljevim orkestrom Concertgebouw in Dunajskimi simfoniki ter dirigenti, kot so sir Simon Rattle, Manfred Honeck, Kent Nagano in Nikolaus Harnoncourt. Priljubljene albume izdaja pri ugledni založbi Deutsche Grammophon.
Leta 2022 smo je imeli prvič priložnost slišati tako v Mariboru kot nasploh v Sloveniji, in navdušila nas je s svojim nevsakdanje kristalnim glasom ter žarečo odrsko prezenco.

Zdaj se vrača z recitalom izbranih del iz zlatega obdobja za samospev iz krožka zakoncev Schumann in Johannesa Brahmsa ter s prav tako vrhunskim pianističnim partnerjem.
O Malcolmu Martineauju je neki kritik po koncertu v dvorani Carnegie zapisal: »Martineau je tudi sam pripovedovalec zgodb, v vsakem samospevu poišče notranji občutek za dramo in smoter.« Zvezdniško prežarjeni večer samospevov bo zagotovo eden od vrhuncev naših komornoglasbenih druženj.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Mojca Erdmann, sopran

Malcolm Martineau, klavir

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji