Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Nejc Kamplet, klavir

7. koncert Komornega cikla 2021/2022

Dvorana Union, Maribor
Sre 25 MAJ 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Cena vstopnice: 11,00 - 14,00 EUR

 14,00 €; 13,00 € (upokojenci); 11,00 € (študenti, invalidi)


Koncertni list • Programska knjižica 2021/2022

Spored:
Ludwig van Beethoven: Klavirska sonata št. 29 v B-duru, op. 106
***
Maurice Ravel: Suita Nočne prikazni, M. 55
Franz Liszt: Mefistov valček


Maribor nudi primerno okolje za razvoj glasbenih talentov, možnosti za glasbeno izobraževanje, obisk kakovostnih glasbenih prireditev vseh vrst in priložnosti za nastope je v izobilju. Maribor je bil in ostaja tudi glasbeno mesto. Zato ne preseneča, da se v njem porodijo nadpovprečni talenti, ki nato prepričljivo osvajajo svet.

Eden takšnih talentov je Nejc Kamplet, petindvajsetletni pianist, ki izhaja iz dobro znane mariborske glasbene družine. Kamplet se je najprej šolal v Mariboru, na tukajšnji nižji glasbeni šoli in konservatoriju, nato je odšel študirat na Univerzo za glasbo in gledališče v Gradec, zdaj pa študij nadaljuje na Univerzi za glasbo, gledališče in medije v Hannovru.

Svojo zmagoslavno pot je pričel leta 2007 na nacionalnih tekmovanjih, v zadnjih letih pa dosega zavidljive uspehe na uglednih mednarodnih tekmovanjih: leta 2020 prvo nagrado na Yamahinem štipendijskem tekmovanju na Dunaju, leta 2016 prvo nagrado in štipendijo na tekmovanju sklada Hildegard Maschmann na Dunaju, prvo nagrado na spletnem tekmovanju Franza Liszta leta 2021 ter tretjo nagrado za solističnega izvajalca in drugo nagrado v štiriročni igri na 9. tekmovanju »New York International Piano Competition« leta 2018.

Nejc Kamplet se pripravlja za kariero koncertnega pianista in se poglablja v širok in raznovrsten repertoar za svoje glasbilo. Tokratni koncertni spored nam bo razgrnil Kampletovo pianistično delavnico.

Mladi glasbenik se nam bo predstavil kot interpret izbora iz železnih del pianistične literature, ki sega od del Beethovna in preko pianistične »romantike« Liszta vse do Ravela.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji