Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poetico Musicali - PRESTAVLJENO

6. koncert Komornega cikla 2021/2022

Dvorana Union, Maribor
Pet 22 APR 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Cena vstopnice: 11,00 - 14,00 EUR

Koncert je zaradi bolezni v ansamblu prestavljen na ponedeljek, 24. 10. 2022.

V Narodnem domu Maribor si zaradi višje sile in negotovih razmer pridržujemo pravico do spremembe programa in razpisanih novih, nadomestnih terminov.
Informacije: Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor


 14,00 €; 13,00 € (upokojenci); 11,00 € (študenti, invalidi)


Koncertni list • Programska knjižica 2021/2022

Združeni okusi

Spored: Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli, Georg Philipp Telemann, Francois Couperin, Anne Danican Philidor, Jacques Morel


Les gouts reunis, »združeni okusi«, je naslov zbirke suit francoskega baročnega skladatelja Françoisa Couperina, mešanice značilnih nemških, italijanskih in francoskih slogov. S takšnimi mešanicami so skladatelji, kot je bil Couperin v Franciji pa J. S. Bach in G. P. Telemann v Nemčiji, sodelovali v procesu internacionalizacije glasbe.

Mednarodna povezovanja so od nekdaj značilnost glasbenega ustvarjanja, moderni svet zgolj pospešuje proces. Primer takšnega sodelovanja so mladi glasbeniki z različnih koncev sveta, združeni v ansamblu Poetico Musicali. Zaslugo za nastanek te zasedbe gre pripisati ugledni baselski šoli za staro glasbo, v kateri se srečujejo najbolj nadarjeni mladi glasbeniki s strastjo do stare glasbe. Schola Cantorum Basiliensis ponuja neizčrpni vir znanja in navdiha ter s tem prispeva k nastanku novih idej in povezav.

Med najbolj bleščečimi študenti te šole je Maruša Brezavšček, interpretka na kljunastih flavtah, ki jo zanima tako stara kot sodobna glasba. O zmagovalki uglednih mednarodnih tekmovanj so zapisali: »Maruša je popolnoma predana glasbi, z neverjetno resnobnostjo, osvobojeno vsakršnega ega in z duhovno razsežnostjo daje glasbi tisti simbolni pomen in smisel, ki je v glasbi od nekaj zajet« (Marina Horak, Glasna).

Kvartet poznavalcev stare glasbe Poetico Musicali dokazuje, da je stara glasba vse prej kot staromodna. S svojim glasbenim udejstvovanjem si prizadeva ustvarjati prostor, v katerem se njegovi člani lahko popolnoma posvetijo odkrivanju sporočilnosti del baročnih skladateljev in to poustvarjajo v svežih interpretacijah.

V rokah mladih glasbenikov je to živa glasba, ki utripa v ritmičnem poletu ali pa se spontano prepušča prosti fantaziji. Čista muzikalnost, osvobojena solističnega razkazovanja, a hkrati vedno neverjetno bleščeča – to je eden od možnih opisov tega, kar se nam obeta na koncertu mladih umetnikov.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Maruša Brezavšček, kljunasta flavta

Lucine Musaelian, viola da gamba

Elias Conrad, teorba

Melanie Flores, čembalo

 

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji