Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Trio Eusebius

4. koncert Komornega cikla 2022/2023

Dvorana Union, Maribor
Pet 24 MAR 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Cena vstopnice: 11,00 - 14,00 EUR

14 €; 13 € (upokojenci); 11 € (invalidi), 5 € (študenti, dijaki)


Koncertni listProgramska knjižica 2022/2023


Spored:
Dmitrij Šostakovič: Klavirski trio št. 1 v c-molu, op. 8 
Silvio Foretić: Za njih troje 
Kaija Saariaho: Luč in snov 
***
Johannes Brahms: Klavirski trio št. 3 v c-molu, op. 101 


»… izjemna uigranost, temperament, kultura komorne enovitosti in dorečenost vsakega detajla, ki omogoča popolno sproščenost v izvedbi« – ta opis iz Slobodne Dalmacije se bere, kot da bi šlo za oceno izkušene komorne zasedbe, v resnici pa se nanaša na trio zelo mladih glasbenikov.
Eva Šulić, Tonka Javorović in David Vuković se niso pustili zapeljati samotnim sanjam o solističnih karierah, temveč so pravi izraz svojega muzikalnega poslanstva našli skupaj.
»V glasbo, ki jo izvajamo, se poskušamo zares poglobiti in smo se zato prepoznali v Schumannovem alter egu.« Nadeli so si ime po Schumannovem kontemplativnem melanholiku, fiktivnem liku Eusebiusu, ki jih navdihuje pri njihovem skupnem utiranju glasbene poti. »Imamo veliko srečo, da vsi trije živimo za glasbo in smo pripravljeni v svoje delo vložiti veliko truda. Pri izvajanju se zmeraj trudimo biti čim bolj kreativni in tako ustvariti zanimive interpretacije.«

Trio je nastal leta 2017 na Glasbeni akademiji v Zagrebu pod umetniškim vodstvom profesorja Pavla Zajceva. Že prvi koraki so bili zmagoviti in glasbeniki so na mah osvojili žirije pomembnih hrvaških tekmovanj. Prejeli so prve nagrade na mednarodnem tekmovanju za mlade glasbenike Ferde Livadića, na tekmovanju za mlade glasbenike Papandopulo in na tekmovanju Darka Lukića. Z velikim uspehom so nastopili na Dubrovniških glasbenih igrah, Osorskih glasbenih večerih, Samoborski glasbeni jeseni, Hrvaškem glasbenem festivalu na Dunaju, Festivalu »A FEST« v Novem Sadu, Glasbenih večerih v Sv. Donatu, festivalu »BEETHOVENplus« v Zagrebu, na mednarodnem festivalu komorne glasbe Ostinato v Omišu itd.

Trio, pri katerem sodeluje izjemna mariborska violinistka Eva Šulić, vedno prepriča svoje občinstvo, zato si večer, »poln nenavadno intenzivnih izkušenj« (Slobodna Dalmacija), želimo privoščiti tudi v našem mojstrskem ciklu.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Trio Eusebius 

Eva Šulić, violina 
Tonka Javorović, violončelo 
David Vuković, klavir 

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji